Verbouwen of Verhuizen

Wat past bij mij, verbouwen of verhuizen?

Hebben jullie het tv programma weleens gezien op SBS verbouwen of verhuizen?
Een leuk programma van SBS over de vraag of een stel gaat verbouwen of verhuizen. Het stel heeft een aantal problemen in hun huidige huis.vtwonen verbouwen of verhuizen Een aannemer gaat aan de slag in hun huidige huis en de presentratice van het programma gaat met het stel drie huizen bekijken en het leukste huis mogen ze zelfs een week “proefwonen” om uiteindelijk te kiezen voor het huis waar ze proef hebben gewoond of voor hun verbouwde woning.
Alle stellen kozen (toch wel tot mijn verbazing) voor hun verbouwde huidige huis.

Een mooi huis

Het verhaal verbouwen of verhuizen speelt bij ons ook. Een aantal maanden geleden mocht ik een huis fotograferen voor een makelaar bij ons uit het dorp.
Een huis met ontzettend veel ruimte maar ook op één van de mooiste plekjes van Hoek van Holland. Ik zag zoveel mogelijkheden in het huis, want het moest wel gemodernisserd worden en er waren de nodige aanpassingen nodig om het naar onze wens te maken. Ik had het dus gelijk uit mijn hoofd gezet.
Toch lukte dat niet echt het bleef maar in mijn hoofd spoken, dus zijn we diverse keren langs het huis gelopen. Ondertussen had ik het huis in mijn hoofd al helemaal ingericht 😉 .
Dus na een tijd toch de stap genomen om te kijken of het allemaal financieel haalbaar was. Alle voor- en nadelen op een rijtje gezet al met al het heeft even geduurd en toen was het verkocht….. Helaas, het was niet aan anders.

Van het een komt het ander

Aan de ene kant natuurlijk jammer, maar achteraf is het voor ons goed geweest. Tenslotte wonen we naar ons zin in ons huis. Verhuizen begon te kriebelen door de enorme ruimte en de locatie. Maar ons huidige huis biedt op zich voldoende ruimte voor ons viertjes en staat in een leuke buurt.
En het is qua indeling bijna helemaal naar ons zin……. In plaats van verhuizen gaan we nu ons huis verbouwen om het interieur weer helemaal naar ons zin te maken. De hele benedenverdieping krijgt een metamorfose. Met name de keuken is aan vervanging toe, maar van het een beland je in het ander. Dus ook de vloer, het toilet en meteen maar wat zaken als elektra nemen we mee. Voor wat betreft de meubels blijft alleen het bankstel en worden de overige meubels vervangen om ze te laten passen in het nieuwe interieur.
Momenteel ben ik druk met het interieurontwerp van mijn eigen huis dus, een heel nieuwe ervaring.

Blog Verbouwen

Graag hou ik jullie op de hoogte via mijn blog van het begin tot eindresultaat.

Mochten jullie zelf ook twijfelen tussen verhuizen of verbouwen neem vrijblijvend contact op om naar de mogelijkheden te kijken van jullie huidige huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*