De binnenkijker van het AD

“Wil je meewerken aan de Binnenkijker in het AD?”
Dat was de vraag toen ik onlangs werd benaderd door het AD. Ze wilden graag langskomen om een artikel te schijven over hoe ik woon. Ook maken ze dan natuurlijk foto’s van je huis.
Aangezien het mij wel leuk leek, hadden ze wel de vraag of het al op korte termijn zou kunnen? Er was iemand uitgevallen voor de eerstvolgende editie. Nou ja, als ik iemand daarmee kan helpen, dan zeg ik niet zo snel nee. Maar toen de afspraak eenmaal was gemaakt, besefte ik wel dat er best nog een paar puntjes gedaan moest worden voordat het huis klaar was.

De puntjes op de i

Dus in plaats van een rustig weekend voor de boeg, had ik opeens een weekend vol met kleine klusjes. Ook bij ons thuis gaat het wel eens mis met een deur die te hard dicht. Het resultaat was dat de onlangs gestucte muur beschadigingen had. Dus de gaten werden opgevuld en de muur werd met de kleur weer bijgewerkt.
Toen had ik ook maar bedacht om de gang even echt aan te pakken. Dus wel er een pot verf gekocht. Na even aanrommelen, was er een lambrisering uitgemeten door een strak lijntje op de muur te maken. Eigenlijk liep het allemaal vrij vlotjes. De toegepaste kleur van Histor Yippie blue is echt een top kleur! Verder waren we na onze verbouwing even klusmoe waardoorer nog wat klusjes lagen te wachten. Ook dit lijstje heb ik afgewerkt en de puntjes op de i gezet.

De tuin in winterslaap

Het huis van binnen zag er daarna prima uit voor de foto’s. Maar toen ik in de tuin keek, was het contrast toch best wel groot. In het telefonische gesprek hadden ze toch echt de opmerking gemaakt dat ze ook foto’s gingen maken van de tuin 😉
Dus na het verven was ik nog niet klaar en ging ik aan de slag in de tuin. Deze moest echt nog uit zijn winterslaap gehaald worden. Met frisse moed begon ik met het verwijderen van dode bladeren, snoeien en het schoonmaken van de tegels. Daarna een ritje naar een tuincentrum om wat gekleurde plantjes te scoren.
Na een weekend hard werken was het huis binnen af en was ook de tuin op orde voor het maken van de foto’s.

Interview met AD verslaggever

Toen de verslaggever zich had gemeld, hebben we eerst even gezellige zitten kletsen. Hij stelde vragen waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt in mijn interieur. Daarbij moest ik bekennen dat ik voor mezelf toch echt de moeilijkste klant ben. Bij klanten voel ik meestal feilloos aan wat het beste past qua inrichting, keuze voor kleur en gebruik van meubels en accessoires. Maar bij mezelf thuis blijf ik maar twijfelen.
De fotograaf sloot later aan en ging aan de slag met het maken van de foto’s. Nadat alle foto’s waren gemaakt was het wachten tot vrijdag. Dan staat de binnenkijker in de krant. Aangezien je geen inspraak hebt op de tekst en welke foto’s ze gaan toepassen is het best een spannend moment. Maar toen ik het stuk zag was ik enthousiast!


Het is een leuk artikel geworden. Oké, de opnieuw geverfde gang staat er niet op ook de gerepareerde muur niet. Maar door de binnenkijker in het AD is het lijstje met de “puntjes op de i” wel mooi weggewerkt en is de tuin uit zijn winterslaap. Voordeel is nu dat ik de afgelopen mooie lentedagen achter de rug waar we heerlijk ontspannen van hebben kunnen genieten in de tuin.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*