Inspiratie voor je interieur op vakantie

Ik ga op vakantie en neem mee terug…….

Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen begint de vakantie snel. Een heerlijke tijd om weer even bij te komen van de drukte en hectiek van het alledaagse leven. Weer even tijd voor elkaar !! Of je nu naar het zonnige zuiden afreist, de bergen opzoekt, of hier in het mooie eigen land Nederland blijft. Elk land heeft zijn eigen charme. In Frankrijk de heerlijke verse croissants en het vers gebakken stokbrood, in Italie de heerlijke geurende verse pasta’s of de smakelijke ijsjes. Een enorme bron voor inspiratie.

Het land als inspiratie

Buiten het heerlijke eten, het landschap en de cultuur ben ik zelf ook erg geïnteresseerd in de verschillende interieurstijlen op mijn vakantie adres. Frankrijk, bekend van de mooie wijdse uitzichten over de lavendelvelden, maar de kleur van lavendel is ook schitterend om toe te passen in het interieur. Italie bekend van de mooi gebakken porseleinen serviezen, die prachtig uitkomen in een mooie buffetkast of vitrinekast.
Het bezoeken van markten en dan vooral brocante markten met oude lokale meubeltjes en accessoires staat op mijn vakantie “to do-lijstje”, heerlijk snuffelen tussen oude meubelen.
Dat ene tafeltje of kastje waar niemand meer wat in ziet maar waar ik toch echt een tweede leven voor me zie door middel van een nieuw laagje verf en een ander knopje. Zo creëer je een totaal nieuw meubeltje en haal je die vakantiesfeer in huis.

Je eigen stijl

In elke land kun je mooie accessoires vinden voor in huis, voor aan de wand of op de kast. Het leuke is dat niemand datzelfde unieke accessoire zullen hebben en daarmee is het gelijk een eyecatcher in huis en voer voor leuke gesprekken. Bovendien word je er elke dag word herinnerd aan die heerlijke vakantiemomenten.

Ik heb dit jaar me nu echt voorgenomen om minder kleding mee te nemen. Er moet tenslotte toch ruimte overblijven voor dat mooie bijzettafeltje of unieke accessoires 😉 Mocht u nog op vakantie gaan dan wens ik u een hele fijne vakantie, met veel inspiratie.

En wat neemt u mee…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Gratis stylingtips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe blogposts van Inge!