Hoe voeg je meer warmte toe aan je interieur?

Hier kan je zien wat de warme kleuren doen in het interieur. Zorgt voor veel warmte

Ben je op zoek naar meer warmte in je interieur? Als interieurstylist krijg ik vaak te horen van mijn klanten dat ze meer warmte willen in hun huis maar vaak hebben ze dan witte muren. Door het werken met warme verfkleuren op de muur voeg je heel makkelijk de warmte toe in je interieur. Dus in mijn interieurplannen zal je geen witte muren tegenkomen 😉
In deze blog kan je tips lezen welke verfkleuren zorgen voor de warmte in je interieur.

3 tips voor meer warmte toe te voegen in je interieur.

Er zijn veel manieren om meer warmte toe te voegen in je interieur maar in deze blog zal ik je 3 tips geven hoe je snel warmte toe kan voegen in je interieur. Ook lees je in deze blog een aantal mooie warme kleuren met kleurnummers welke ik zelf regelmatig toe pas in mijn projecten om meer warmte toe te voegen. Als je zelf een muur kan verven heb je snel resultaat. In een paar uur tijd heb je de warmte toegevoegd in je interieur waar je naar op zoek bent.

Tip 1 Kies voor warme tinten.

Ongetwijfeld had je dit zelf al bedacht. Maar wat zijn de warme tinten? De neutrale tinten beige, taupe, crème kleurige zijn warme tinten. Warme grijstinten zorgen ook voor warmte alleen niet alle grijstinten zullen zorgen voor warmte. Dat hangt helemaal af welke kleur er toegevoegd is aan de grijstint. Zit er veel geel, oranje dan hebben we te maken met een warme grijstint maar is er veel blauw toegevoegd dan hebben we te maken met een koude grijstint. Maar neutrale kleuren zijn mooi als basis maar wil je met meer kleur werken. Denk dan ook de kleuren terracotta, diep roodbruin, geel/oker of warm groen.

Tip 2 Kies voor een matte afwerking.

Als je de juiste kleur hebt uitgekozen heb je nog glansgraties waar je uit kan kiezen. En laat dat ook een belangrijke keuze zijn wat het verschil kan maken. Mijn advies is om te kiezen voor een matte afwerking in plaats van een glanzende afwerking. Mat geeft een meer ingetogen en gezellig gevoel, terwijl glans de neiging heeft om een formelere uitstraling te hebben.

Tip 3 Verf kozijnen en deuren.

Oke, het verven van kozijnen en deuren is logisch maar kiezen voor een kleur ipv de vaak gekozen wit tint dat zien we niet veel 😉 Maar door het kiezen van een kleur van deuren kan je ook zoveel meer warmte toevoegen. Je kan voor een opvallende kleur kiezen dan valt de deur meer op. Maar wat ook mooi is om de deur dezelfde kleur te geven als de muren. De deur valt dan niet op, maar valt juist helemaal weg.

Voor dit interieurplan heb ik gekozen voor de kleur Elephants breath van Farrow&Ball

Mijn 10 favoriete warme kleuren:

1.Farrow & Ball: Elephants breath

2.Farrow & Ball: Skimming stone

3.Vestingh: Mushroom

4.Vestingh:Frosted Sand

5.Flexa: Gentle Stone

6.Flexa: Subtle Stone

7.Sigma: Coffee creme

8.Sikkens:F2.04.74

9.Sikkens:FN.02.82

10.Little green:Joanna

Bovenstaande zijn mijn favoriete kleuren, maar er zijn heel veel meer merken met ook hele mooie kleuren.
Heb jij een favoriete warme kleur en wil je dat delen? Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat. Mijn favoriete kleuren zijn helaas niet allemaal goedkope merken, maar ik heb eerder een blog geschreven als je een kleur laten mengen van een ander merk. Mocht je budget het niet toe laten dan is het zeker interessant om te lezen: https://stylingentrends.nl/kleur-in-ander-merk-laten-mengen/

Ga je aan de slag?

Voordat je een definitieve beslissing neemt, is het handig om kleurstalen te testen op verschillende plekken in de ruimte en ze gedurende de dag te bekijken onder verschillende lichtomstandigheden. Hierdoor kun je zien hoe de kleur zich gedraagt in jouw specifieke omgeving.

Succes met de klus! Ik weet zeker als je aan de slag gaat met warme kleuren dat de ruimte zoveel meer warmte gaat uitstralen. Mocht je een vraag hebben laat je het me weten? https://stylingentrends.nl/contact/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*