Kerstdecoraties matchen met jouw interieur?

kerstdecoraties

Trends in kerstdecoraties

De decembermaand is misschien wel de donkerste maand van het jaar maar vooral ook één van de gezelligste maanden. De decembermaand leent zich er goed voor om je huis extra mooi te decoreren. Het is erg leuk om ieder jaar de nieuwe trends op het gebied van kerstdecoraties te volgen. Al heb ik persoonlijk al jaren dezelfde kerstballen omdat die een prima basis vormen bij mijn interieur. Ik moet wel eerlijk toegeven dat het bij mij elk jaar weer anders is. Het ene jaar pak ik wat uitbundiger uit en ga ik aan de slag met zelfgemaakte kerststukken, het andere jaar hou ik het wat simpeler. Maar ook daar wordt het niet minder gezelliger van 😉

Eén van de interieurtrends van dit jaar is het gebruik van rustige en warme nude tinten in je interieur. En dit zie je ook terug in de kerstversiering van dit jaar. Je kunt deze trend terug laten komen in je kerstdecoratie door verschillende nude tinten in je kerstboom te gebruiken. Wil je nog een kleur toevoegen denk dan aan een zachte oud roze tint. Gebruik verder organische vormen, velvet/velours maar ook pluimen passen erg mooi bij deze trend. `Heb jij een Scandinavische of landelijke inrichting, dan past deze trend er zeker goed bij.

Wat past er bij een industriële of Botanic interieur?

Bovenstaande trend past minder bij een industriële of Botanic inrichting. Dat vraagt om andere kerstdecoratie. Maar gelukkig is er heel veel moois te verkrijgen voor elke interieurstijl.
Zo kun je bij een Botanic stijl de kerstboom een mooie plekje geven en omringen met andere planten. Gebruik qua aankleding zoveel mogelijk natuurlijke materialen zoals hout, touw, mos maar ook droogbloemen. Qua kleurgebruik passen groentinten erg goed. Voor wat betreft hangers kun je dierlijke vormen terug laten komen, denk bijvoorbeeld aan vlinders. Zo creëer je een echte Botanic kerstsfeer.

Een industriële inrichting vraagt weer net wat andere decoraties, want deze stijl is stoerder. Dus hier geen overdaad aan accessoires en glitters in de boom maar natuurlijke materialen. Denk aan matte aarde tinten of denim blauw en oker om het stoerder te maken een hanger met een metalen frame erom heen.

Persoonlijke touch

Een persoonlijke touch toevoegen past helemaal in de kerstsfeer. Als je bezoek krijgt, kun je bijvoorbeeld oude familie kerstfoto’s verzamelen van voorgaande jaren en leuk neerzetten op de tafel of ophangen door er een slinger van te maken. Zo kun je rond de kerstboom gelijk mooie herinneringen ophalen met elkaar.

Duurzame ideeën

Als je de middelen niet hebt om nieuwe kerstdecoratie te kopen, kun je ook altijd je ‘oude’ kerstdecoratie oppimpen. Met een klein likje verf kun je je kerstdecoratie al een hele nieuwe uitstraling geven. Daarnaast is het ook goed voor het milieu doordat je jouw kerstdecoratie een nieuw leven geeft. Dus kijk eens in je kast of je nog een restje verf hebt staan of wellicht via familie of vrienden.

Fijne feestdagen en een sfeervol ’22!

Hopelijk heb je inspiratie opgedaan om jouw kerstdecoraties nog beter te matchen met jouw interieur. En zo de kerst nog een tikje gezelliger te maken. Ik wens je gezellige en vooral gezonde kerstdagen toe met je dierbaren. En maak van 2022 een sfeervol jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*