Is interieuradvies aan huis geschikt voor jou?

Op dit moment blijven de aanvragen binnen stromen voor een interieuradvies aan huis.
Interieuradvies aan huis is een heel effectieve manier om in korte tijd een boost te geven aan jouw interieur plannen. Daarnaast vind ik het zelf een erg leuk onderdeel van mijn job.
In relatief korte tijd behandelen we veel interieurvragen en wensen. Vervolgens kan je zelf aan de slag om deze ideeën te realiseren. Twijfel je of interieuradvies aan huis geschikt is voor jou? Bel me even en ik neem je graag mee hoe het in zijn werk gaat.

Hoe Interieuradvies aan huis in zijn werk gaat.

Je kan natuurlijk voor een interieur ontwerp kiezen. Dan zoek ik alles van a tot z uit en kun je met een op papier uitgewerkt plan verder. Maar als je vastloopt op een paar specifieke interieurvragen, is mogelijk het interieuradvies aan huis geschikter voor jou.
De vraag is, waar loop je tegen aan? Wil je voor de juiste kleuren kiezen of voor meer kleur gaan?
Zoek je bevestiging van een interieurprofessioneel over de onlangs gekozen materialen? Of hoe je rust en eenheid gaat krijgt waar je zo naar op zoek bent? Niets is te gek, als het maar wel over interieur gaat hi hi.
Bij een aanvraag voor een interieuradvies aan huis krijg je een korte vragenlijst van mij. Daarmee halen we het uiterste uit het 2 uur durende advies moment.

Een auto vol stalen op weg naar de klant.

Aan de hand van de korte vragenlijst weet ik ongeveer waar je naar op zoek bent en vul ik mijn auto met allerlei stalen. Onlangs ging ik dus met een propvolle auto naar Leidschendam. De klant zat middenin de verbouwing. De keuken was net geïnstalleerd maar ze liepen vast met de indeling van de woonkamer en ook de kleuren op de wanden was een struikelblok. Ze wilden meer kleur en warmte in huis toevoegen.
In de vragenlijst hadden ze aangeven dat ze hele mooie foto’s hadden van hun reis naar Schotland en daar wilden ze graag mee werken. Dat was het startpunt voor een mooi advies aan huis.

Het begint allemaal met de indeling.

Of je nu gaat voor een uitgebreid interieurontwerp of een interieuradvies aan huis, als de indeling van de ruimte nog niet bepaald is, dan start ik daar eerst mee. Aan de hand van de indeling kan ik namelijk gericht werken met het toepassen van kleur en/of behang. Maar de juiste indeling is ook noodzakelijk voor het bepalen van het verlichtingsplan. Natuurlijk is het bij interieuradvies aan huis niet altijd zo dat de indeling nog bepaald moet worden, maar bij deze klant speelde vooral de vraag op welke muur het beste de TV kan staan. We hebben de lichtinval op de TV doorgenomen, want hoe irritant is het als je niet overdag naar de TV kan kijken om dat je niets ziet vanwege de lichtinval. Ook heb ik naar de looproutes gekeken, dat heeft niet veel te maken met de TV maar wel hoe de zitgedeelte komt te staan. Als het zitgedeelte bijvoorbeeld de deur naar de tuin blokkeert, is dat erg hinderlijk. Zo loop ik alles na en ontstaat de optimale indeling.

De vraag is: welke kleuren vind je mooi?

Als ik kom voor het uitzoeken van kleuren vraag ik altijd welke kleuren vind je mooi maar ook welke kleuren vind je niet mooi. Uiteraard is het belangrijk om te weten wat de ligging is van het huis, want kleuren veranderen bij bepaald lichtinval dus niet alles is goed geschikt voor je huis. Maar ik werk graag met de kleuren van de klanten die ze mooi vinden. Het wordt tenslotte hun interieur en we gaan er dus ook een thuis van maken. Dat creëer je door dicht bij jezelf te blijven. Bij deze klanten kwamen we uit op groen als accentkleur en een lichte taupe kleur als basis. Alle wanden kregen de lichte taupe kleur wat voor de warmte zorgt en een mooie match was met de keuken.

Hoe ga ik aan de slag om de accent kleur toe te passen?

Als ik naar een interieuradvies aan huis ga, heb ik een uitgebreide stalenbox mee. Daarin zitten onder andere echt geverfde stalen omdat dit het beste werkt om de kleur te bepalen. Alle groentinten heb ik uit mijn box gehaald en stuk voor stuk hebben we tegen de muur gehouden bij de keuken. Bij deze klant kwamen we uit bij 2 mooie groentinten. Een donkere groen en een lichtere kleur groen. Voor de donkere kleur hebben we een groot vlak op de wand bedacht. Daar konden we gelijk hun geliefde foto’s van Schotland toepassen. Voor de lichtere kleur had ik wat anders in gedachten en dat was het verven van de huidige grote buffetkast. De kast vonden ze nog mooi maar een nieuw, fris kleurtje, daar stonden ze gelukkig wel voor open. En hoe leuk is het dat met een nieuw kleurtje deze kast een totaal andere uitstraling krijgt en weer perfect past in het nieuwe interieur.
Bovendien ben je gelijk duurzaam bezig 😉
Als laatste hebben we gekeken naar behang voor een klein muurtje waar precies de twee tinten groen in zaten. Zo hebben we een mooie verbinding gecreëerd en is het een sfeervol geheel geworden.

Het eindresultaat van het interieuradvies aan huis.

Ik vind het echt superleuk als klanten bezig zijn met de uitvoering en dat ik dan appjes krijg als ze iets hebben uitgevoerd en het resultaat met mij delen. Blijer kan je me niet maken!
En deze klanten waren superblij met het advies en zijn helemaal gelukkig in hun huis. We hebben gewerkt met dierbare en persoonlijke foto’s, matchende kleuren die ze mooi vinden en de kast waar ze aan gehecht maar ook een beetje op uitgekeken waren, die is behouden.
Ben jij ook op zoek naar hulp voor je huis en weet je in grote lijnen wat je zou willen maar worstel je met wat praktische interieurvragen? Ik kom graag met mijn ideeën en een volle auto met stalen bij je langs.
Aarzel niet om me vrijblijvend te bellen of een appje of mailtje te sturen als je nog vragen hebt.

Styling & Trends
Average rating:  
 0 reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*