Vind rust in je interieur: 5 Tips om rust te creëeren

Ben je op zoek naar meer rust in je huis? In mijn gesprekken met klanten komt vaak naar voren dat ze verlangen naar een rustige uitstraling in hun woonkamer. Een beetje tegenwicht in het dagelijkse tumult. Als jij ook de rust in je interieur wilt herontdekken, ben je hier aan het juiste adres.
Ik deel graag 5 waardevolle tips om meer rust te creëren in je interieur waar je vervolgens zelf mee aan de slag kan gaan.

Van het ontspullen van je huis, gebruik van kleur in je interieur, gebruik van grote meubelen, clusteren van woonaccessoires en als laatste zorg voor een eenheid. Je hoeft niet alle 5 tips toe te passen om meer rust te creëren met 1 van de tips ga je het verschil al merken in je interieur.

Tip 1: Ontspullen voor Ruimte en Rust

De eerste stap om rust te creëren in je interieur is te beginnen met het kritisch kijken naar alle spullen die er staan. Overmatig veel kleine spullen kunnen voor onrust zorgen. Ontspullen is dan de sleutel tot een opgeruimd interieur.
Ik heb eerder een blog geschreven met handige tips over hoe je kunt ontspullen. Neem de eerste stap naar rust door te zorgen dat je minder spullen in huis hebt.

Tip 2: Harmonie in kleurgebruik

Dit is misschien wel lastig te realiseren maar de impact ervan is erg groot. Kleur is namelijk krachtig, maar een overdaad kan al snel een onrustige sfeer creëren. Pas daarom de 60-30-10 regel toe. Gebruik een hoofdkleur voor 60% van de ruimte, een nuancekleur voor 30%, en een accentkleur voor de overige 10%. Zo behoud je harmonie in je kleurgebruik. werk bij voorkeur ook met niet meer dan 3 verschillende kleuren. Op de website van Histor kun je hier meer over lezen.

Tip 3: Kies voor grote meubelstukken

Bij het zoeken naar nieuwe meubels, vermijd een overvloed aan verschillende stukken.
Ga bij voorkeur voor grote meubelstukken zoals een ruime kast of een extra lang tv-dressoir met opbergruimte. Overweeg om lege hoekjes niet op te vullen met kleine kastjes, maar kies liever voor een grote, rustgevende plant.

Tip 4: Cluster je woonaccessoires

Vermijd het opvullen van elk leeg plekje met woonaccessoires. Overmatig veel kleine decoraties zorgen voor onrust. Er hoeft echt niet op elk leeg plekje woonaccessoires te staan om meer sfeer te krijgen.
Cluster liever je woonaccessoires op strategische plekken en laat bewust lege ruimtes. Hierdoor creëer je een gebalanceerd en rustig interieur.

Tip 5: Creëer Eenheid in Diversiteit

Hoewel het leuk is om te variëren in materialen en kleuren, is eenheid cruciaal. Voorkom bijvoorbeeld meerdere verschillende houtsoorten in huis. Je kan best kiezen voor een zwarte salontafel en eettafel en een kast in houtkleur. Als je echter voor elk item een andere afwerking kiest, dan verlies je de rust en eenheid in je interieur. Let er dus op dat verschillende items niet te veel van elkaar verschillen om de rust te bewaren.
Kies verder één item waarin alle gebruikte materialen en kleuren samenkomen, zoals een schilderij of een kleed. Deze verbindende factor zorgt voor eenheid in je interieur.

Wil je meer tips op het gebied van interieur lezen.

Volg mijn instagram kanaal voor extra inspiratie, daar deel ik nog meer tips! En vergeet niet mijn website Styling&Trends te bekijken voor meer inspiratie en advies op maat.
Mocht je behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding dan sta ik voor je klaar. Aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Styling & Trends
Average rating:  
 0 reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*