De top 5 woontrends van 2023 en hoe pas je het toe.

5 woontrends van 2023

Hoe pas je woontrends toe in jouw woning?
In deze blog neem ik je mee in de top 5 woontrends van 2023! Niet alleen zet ik ze op een rijtje voor je maar ik geef ook wat tips over hoe je ze kunt toepassen in je eigen interieur. En dat zonder er veel geld aan uit te geven. En zeker met de woontrends van 2023 lukt het vrij makkelijk om ze voor weinig geld in jouw huis toe te passen. Al ben ik er meer een voorstander van om bij jezelf te blijven qua smaak en je niet te blind staren op trends. Maar dat licht ik toe verderop in deze blog.

Woontrend 1 – Rond en organisch

Deze trend rond en organisch is vorig jaar al begonnen maar heeft zich duidelijk verder uitgebreid. De ronde en organische vormen zie je terugkomen in vloerkleden. Maar ook in tafels, banken en fauteuils komen organische vormen steeds vaker voor.
Heb je bijvoorbeeld die fauteuils al gespot met de ronde rugleuningen? Rond is ieder geval helemaal hip! Het zorgt ervoor dat de ruimte wat zachter oogt. Je kunt deze trend ook toepassen op de muur door ronde cirkels of organische vormen te schilderen op de muur.

Woontrend 2 – Duurzaamheid en Vintage

Duurzaamheid is ook een trend van 2022 die gelukkig ook in 2023 nog steeds actueel is. Hopelijk is het een trend die altijd blijft, want wat bewuster zijn bij de aanschaf van spullen kan geen kwaad voor het milieu. Maar in aanvulling hierop is de trend tweedehands is erbij gekomen en past uiteraard heel goed bij duurzaamheid. Vooral de mooie vintage items zijn echt hip! Hoe leuk is het om op zoek te gaan naar unieke stukken. Het wordt dan echt een persoonlijke vondst met een verhaal. En in het algemeen zijn de items van goede kwaliteit. Dus hup naar de kringloop winkel op zoek naar een vintage vaas of dat leuke vintage kastje.

Woontrend 3 – Natuur

De woontrend natuur is steeds nadrukkelijker aanwezig. De kleur groen in het interieur zagen we al, maar de kleur bruin is daarbij gekomen. Zo creëer je nog meer het natuur gevoel in huis. Oranje en terracotta zie je ook wel voorbij komen. En voor nog meer natuur in huis kun je letterijk de natuur in huis halen door planten. En dan vooral extra grote planten. Doe je dat in grote terracotta potten dan ben je helemaal klaar voor deze woontrend.

Woontrend 4 – Minimalisme

De woontrend minimalisme is misschien wel gekomen omdat we op een dag veel prikkels binnen krijgen. Dan willen we in een sereen en rustig interieur thuiskomen. Dus is een licht en rustig huis dat niet te vol staat met verschillende soorten spullen van belang. Dat wordt dus ontspullen 🙂
Vorig jaar heb ik daar al een blog over geschreven. Wil je graag deze blog lezen klik dan hier
Door te werken met ton-sur-ton en ingetogen kleuren creëer jezelf ook deze rust in huis.

Woontrend 5 – Maximalisme

De laatste trend maximalisme is wel grappig omdat het tegenovergesteld is aan de de vorige woontrend. Als deze trend bij je past kan je je helemaal uitleven. Want veel is goed bij deze trend! Je kunt lekker uitpakken qua kleur want hier is geen sprake van ingetogen kleurgebruik. Hoe feller hoe beter. Of het op de muur is of in accessoires het is allemaal goed. Maar ook verschillende soorten prints zijn hip! Dus je hoeft niet eeuwig op zoek naar de juist matcht qua kussen. Want het kan allemaal met elkaar gemixt worden. Leef je dus uit als deze woontrend je aanspreekt.

Persoonlijke woontip

Hoe leuk woontrends zijn, pas de trend alleen toe als je er zelf enthousiast van wordt. Elk jaar heb je trends qua kleuren maar als je daar niets mee hebt, zal het nooit als een thuis gaan voelen. En dat geldt ook voor deze trends. Blijf altijd bij je eigen gevoel wat je wel en niet mooi vindt.
Ben je wel enthousiast geworden van één van deze woontrend of zelfs een meerdere en weet je niet hoe je het moet integreren in je eigen huis?
Ik help je graag!
Stuur gerust een appje of mailtje om te bespreken hoe ik je verder kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*