Interieurstylist wel of niet inschakelen?

Twijfel je om een interieurstylist wel of niet in te schakelen?
Jaren geleden was het inschakelen van een interieurstyliste soort onbekend. Als ik vertelde dat ik werkzaam ben als zelfstandige interieurstylist dan bemerkte ik regelmatig onbegrip. “Je richt toch je eigen huis in?“.
Gelukkig is het steeds ‘normaler’ geworden om een interieurstylist in te schakelen. Mensen beseffen zich dat bij het (her)inrichten van het huis grote kosten gemaakt worden. Ze zoeken naar inspiratie en zekerheid dat ze de juiste keuzes maken. En een interieur krijgen dat bij hen past. Niet voor niets duurt de opleiding tot interieurstyliste 4 jaar, het is een vak waar veel bij komt kijken.
Mocht je twijfelen om een interieurstylist in te schakelen? Laat mij je dan meenemen in de verschillende klanten voor wie ik werk en wat de voordelen zijn om een interieurstylist in te schakelen.

Wat voor type klanten mij benaderen.

De afgelopen 11 jaar heb ik ontzettend veel klanten mogen helpen aan een mooi interieurontwerp. Mocht je denken dat je te jong of te oud bent om een interieurstylist in te schakelen, maak je daar niet te druk om. Ik heb de afgelopen jaren allerlei typen klanten voorbij zien komen. Van een vrijgezel van begin 20 die voor het eerst op zichzelf ging wonen tot klanten van dik in de 70 die het graag nog een keer goed wilden aanpakken.
En natuurlijk alles daar tussenin heb ik mogen helpen met hun interieur. Ook qua budget zijn er grote verschillen, zowel klanten met een bescheiden (starters)budget tot mensen met een ruime beurs uit het midden/hoger segment. Ik heb ze allemaal voorbij zien komen. Alleen met het echte high-end segment werk ik niet, maar dat is meer mijn eigen keuze 😉

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een interieurstylist?

Ik wil van deze blog geen verkoop praatje maken 😉
Toch vind ik het belangrijk dat je beseft wat de voordelen zijn van het inschakelen van een interieurstylist.
Zo wordt naast de esthetische kant ook rekening gehouden met zaken als looplijnen, beweegruimte maar ook lichtinval. En sluit de ruimte functioneel goed aan en is het praktisch toepasbaar. Dus een interieurstylist is er niet alleen voor mooie kleurencombinatie of materiaalkeuzes. We zijn op de hoogte van alle veranderingen op de markt en vertalen jouw woonbehoefte naar een passend interieur. Dit versnelt voor jou het aankoopproces en maakt de kans op verkeerde aankopen `(en extra kosten) een stuk kleiner.

Hier ben ik als interieurstylist zelf een project aan het uitwerken

Bij een nieuwbouwhuis interieurstylist in schakelen?

Als je een nieuwbouwhuis hebt gekocht krijg je in een heel vroeg stadium te maken met allerlei keuzes. Bijvoorbeeld het doorgeven van extra licht- en elektra punten. Maar dat lukt alleen goed als je weet hoe de indeling gaat worden. Misschien ben je daar op dat moment nog helemaal niet mee bezig geweest. Toch is het echt raadzaam om in dit vroege stadium de indeling te bepalen met een interieurstyliste. Aan de hand van de indeling kun je dit soort keuzes overwogen maken. En weet je zeker dat je straks genoeg stopcontacten en lichtpunten hebt.

Ook interessant om te lezen: Stappenplan voor het inrichten van een nieuwbouwwoning

Sfeervol, eenheid en rust

Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat ik dit echt het leukste deel van mijn vak vind. Het bij elkaar zoeken van alle materialen en kleuren. Het is altijd weer een puzzel en ik ga door tot het laatste stukje helemaal past.
Alles neem ik door, dat begint bij vertaling van wensen, woonbehoefte en smaak naar de best passende indeling en de juiste combinatie’s van materialen en kleuren. Daarbij vind ik het erg belangrijk om de rust en eenheid in mijn ontwerpen te bewaken en te zorgen voor een sfeervol geheel.

Welke interieurstylist past het best bij jou?

Nu mensen de voordelen van een interieurstylist steeds meer inzien, zijn er de afgelopen jaren veel interieurstylistes bij gekomen. Het is natuurlijk ook het leukste vak dat er bestaat :-).
Maar daardoor weet jij misschien niet wie je moet kiezen. Het belangrijkste is dat de interieurstylist bij je moet passen. Het is belangrijk dat er een klik is en je er een goed gevoel bij hebt. Het is tenslotte degene die van jouw huis een nieuw thuis voor jou gaat creëren. Bekijk het portfolio, spreken de foto’s van opgeleverde projecten aan? Zoek naar meer info op de website of social media over de interieurstylist.
Als je daar een goed gevoel hebt, maak dan een afspraak om kennis te maken. Goed om elkaar te leren kennen maar ook om je vragen te stellen mocht je nog twijfels hebben. Heb je na het zien van mijn portfolio en over mij en goed gevoel dan hoor ik graag van je! Wil je liever een andere interieurstylist, neem dan een kijkje op https://www.allestylisten.nl een groot aanbod van ‘collega’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*