Hoe ga je aan de slag met het afstylen van een ruimte.

Het afstylen van een ruimte zorgt voor de laatste puntjes op de i.
Hoe ga je zelf aan de slag met het afstylen van de ruimte? In deze blog deel ik mijn ervaring.
Wij wonen nu zo’n 2,5 jaar in ons nieuwbouwhuis en met veel plezier. We waren destijds niet op zoek naar huis maar het kwam op ons pad terecht. Normaal heb je alle tijd om alles uit te zoeken met een nieuwbouwhuis. Maar ons toekomstige huis was al bijna klaar en de oplevering zou al binnen 3 maanden.
In vrij korte tijd hebben we toen de belangrijkste keuzes gemaakt en zaken zoals badkamer, tegels en keuken uitgezocht. Maar met de afstyling hebben we bewust gewacht en er de tijd voorgenomen.

Wanneer ga je aan de slag met afstylen?

Het vraagt even geduld maar ik adviseer om te wachten tot het moment dat alles geverfd is, de meubelen op zijn plek staan en de gordijnen hangen. Ik bedoel dan ook wachten met het kopen van de accessoires om af te stylen. Je hebt pas echt een goed beeld van de ruimte als de basis er staat. Je kan dan beter oordelen wat de ruimte nog nodig heeft voor de puntjes op i.
Dit helpt ook om miskopen te voorkomen!
Ik heb zelfs een maand geleden pas een mooie vaas aangeschaft voor op ons dressoir om het perfecte plaatje te creëren waar ik naar op zoek was. Ik was al een tijd op zoek naar het juiste item en bij toeval zag ik op de site van sfeer.nl de perfecte vaas voor op mijn dressoir.

Hoe ga je aan de slag met het afstylen?

Hoe zet je de eerste stap om zelf aan de slag te gaan met afstylen van de ruimte. Gewoon lekker aan de slag te gaan met je huidige kleurenpalet en verwerk dit in verschillende items zoals kaarsen, kussens of een mooi plaid op de bank. Maar denk ook aan een schilderij waar alle gebruikte kleuren in verwerkt zijn. Zo creëer je een mooi geheel en eenheid.
Je hoeft niet alles vol te zetten, maar door bijvoorbeeld accessoires te clusteren, zorg je voor dat beetje extra sfeer. Daarnaast voorkom je dat het te vol wordt en hou je de rust in de ruimte. Denk niet te snel aan klein en veel. Je kunt ook voor een paar grote items gaan zoals een grote pot met een mooie plant erin.

Afstylen van mijn dressior.

Even terugkomende op mijn dressoir met de vaas 😉 Ik begon met een grote lamp van circa 60cm hoog van By-boo. De lamp zorgde al voor een statement op mijn dressoir. In de lamp zit heel subtiel de kleur brons verwerkt. De kleur brons heb ik laten terugkomen in de overige accessoires. Voor een extra touch en wat kleur heb ik gekozen voor een opvallende kleur orchidee tegen de groene wand. Al deze accessoires heb ik bij elkaar geclusterd voor een rustiger beeld. En wat was ik blij dat ik de vaas tegenkwam! Want in de vaas zitten precies alle kleuren die ik heb toegepast in de woonkamer. De vaas is vrij groot en dus past hij mooi solo op het dressoir.

Laatste tips voor het afstylen.

Pas persoonlijke items toe bijvoorbeeld mooie accessoires die je hebt gekocht tijdens een vakantie. Door een persoonlijk item ontstaat al een goed gevoel en worden herinneringen opgeroepen.

Werk met hoogteverschillen, dat zorgt voor een goede basis. Denk aan een schilderij, een lamp of een grote vaas. Zorg voor gelaagdheid dus zet gerust de lamp half voor de schilderij of lamp.

Als je gaat clusteren, zorg dan voor een oneven aantal om het geheel kloppend te maken.

Lekker aan de slag.

Ga vooral lekker aan de slag en het leuke is, er is geen goed of fout. Laat je niet te veel afleiden door trends maar blijf bij jezelf. Uiteraard kan je inspiratie opdoen maar kies hetgeen uit waar jij happy van wordt.
Het gaat erom waar jij je prettig bij voelt. Hou je van rust, zachte tinten of juist van kleurrijk en gezellig veel. Alles kan! 

Kom je er toch niet uit? Kijk voor inpiratie eens bij mijn portfolio of op mijn Instagram of Pinterest pagina’s.
Heb je behoefte aan wat extra begeleiding? Neem gerust contact op, dan kunnen we bekijken wat ik voor je kan betekenen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*