De 5 woontrends van 2024 voor je interieur.

Ben je ook nieuwsgierig naar de 5 woontrends van 2024 voor je interieur? Lees dan zeker deze blog! Ieder jaar komen er nieuwe woontrends en ook dit jaar zijn er opvallende en leuke ontwikkelingen te zien voor in je interieur. Enkele trends die vorig jaar al te zien waren, zoals het gebruik van ronde en organische vormen in meubels, blijven ook in 2024 aanwezig. Maar ook duurzaamheid blijft een belangrijke trend dit jaar. Naast de ronde vormen en duurzaamheid zijn er nog meer veelbelovende woontrends die we in 2024 gaan terugzien. Maar de 5 woontrends van 2024 voor je interieur die je volgens mij veel gaat terugzien, ga ik hieronder met je doornemen.

Woontrend 1 in 2024: ‘Chroom’

Chroom en zilverkleurig gaat het helemaal worden als woontrend in 2024! Dus messing en goudkleurig verdwijnen naar de achtergrond. Deze woontrend geeft meteen een “design” uitstraling in je interieur. Je gaat het niet alleen in woonaccessoires en verlichting zien, maar ook in de afwerking van de meubels gaat de chroom trend terugkomen. In plaats van zwarte poten bij de eetkamerstoel of de zitbank zie je chroom/zilver kleurige poten terugkomen. Het zwart zal voorlopig ook nog wel blijven maar je zult steeds minder zwart en messing terugzien. Bereid je dus maar voor op de zilveren, glanzende kleur van staal en chroom.

Woontrend 2 in 2024: ‘De Seventies’

Deze trend zagen we al in de mode terugkomen. De wijde broeken, jumpsuits en plateau zolen zien we al enige tijd in de kleding op straat. Nu is deze trend ook overgewaaid naar het interieur.
De jaren ’70 kenmerkt zicht door oranje, mosterdgeel, avocado groen en bruine kleuren. Als je deze kleuren toepast in je interieur ben je helemaal trendy! Je maakt het helemaal af als je behang en stoffen met opvallende patronen extra toevoegt. Dat is natuurlijk ook een duidelijk statement van de jaren ’70.

Woontrend 3 in 2024: ‘Donkere meubelen’

Met deze woontrend haal je direct veel warmte in je interieur. Het toepassen van donker houten meubels van bijvoorbeeld notenhout, walnoothout, kersenhout, of mahoniehout zie je steeds meer terrein winnen. Ik vind deze donkere kleuren hout erg fijn, ze geven warmte en sfeer aan de ruimte maar stralen ook bepaalde luxe uit. En wat ook een voordeel is, donker hout past eigenlijk wel in iedere interieurstijl. Of je nu groot liefhebber bent van modern, klassiek of juist industrieel. Donker hout past overal bij!

Woontrend 4 in 2024: ‘Tegels’

Ja, je leest het goed! Het toepassen van tegels is ook helemaal hot als woontrend van 2024. Afgelopen jaren zagen we steeds minder tegels. Maar goed nieuws, de tegels komen weer helemaal terug! Van uitgesproken kleuren tot organische vormen.
En een tegel hoef je niet alleen in de keuken of badkamer toe te passen. In de gang of woonkamer kan een tegel ook veel toegevoegde waarde hebben. Denk aan een mooie tegel lambrisering in de gang of aan het betegelen van de open haard. Ben je op zoek naar leuke tegels? Op Instagram zie ik veel leuke tegel ideeën voorbij komen van Designtegels. Voor mijn projecten slaag ik ook altijd erg goed bij Stoneconcepts in Naaldwijk.

Woontrend 5 in 2024: ‘Kleur’

We gaan een kleurrijk jaar tegemoet! In 2024 gaan we namelijk knallen met kleur. Daarbij zijn er een paar kleurtrends voor 2024. Zo is de kleur groen al jaren zeer geliefd en deze zien we ook in 2024 nog terug komen in het interieur. Maar er zijn meer kleuren die de boventoon gaan voeren dit jaar. Denk daarbij aan de roze/terracotta kleuren of paars/aubergine. Maar ook poederig lila, neon kleuren en matzilver/staal.
Allemaal kleuren welke je veel gaat zien in 2024.

Mijn favoriete woontrend.

Als interieurstylist is het voor mij van belang om op de hoogte te blijven van aankomende trends. Daarbij hou ik lang niet altijd vast aan de trends bij mijn interieurontwerpen. Voor mij is het voor mij belangrijker dat de stijl past bij mijn opdrachtgever. Als mijn klant bijvoorbeeld geen fan is van groen, zal ik deze kleur niet integreren in mijn ontwerp. Dus ga vooral voor je eigen voorkeur. Maar het geeft ongetwijfeld wel de nodige inspiratie!
Wat betreft de verwachte trends van 2024, ben ik enthousiast over de donkere meubels. De kleur paars/aubergine is een persoonlijke favoriet van mij, al vele jaren. Persoonlijk voel ik nog niet zoveel voor de jaren 70-trend, maar wie weet 😉

Het leuke aan de genoemde trends is dat ze uitstekend met elkaar te combineren zijn. Dus als je alle trends aansprekend vindt, kun je ze gerust allemaal integreren in je interieur! Als je echter moeite hebt met het toepassen van deze trends in je huis, sta ik graag voor je klaar om te helpen!
Neem je contact op?

Styling & Trends
Average rating:  
 0 reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*