Woontrend 2022 verduurzamen in je interieur

Vorig jaar zag ik de trend verduurzamen in je interieur opkomen. Gelukkig zet deze trend door als woontrend in 2022. Wat mij betreft is deze woontrend een blijvertje 😉
Door de pandemie zijn we nog bewuster geworden dat we aan de slag moeten om te zorgen voor onze aarde. Het is belangrijker geworden om bewuster om te gaan met het aanschaffen van nieuwe spullen.
Maar wat kun jij doen met je interieur om te verduurzamen?

Hoe kan verduurzamen in je interieur?

Je kunt bijvoorbeeld kiezen om zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken in je interieur zoals hout, wol, rotan en riet. Deze materialen zorgen natuurlijk ook voor een prachtig interieur met een warme uitstraling. Hierbij is kleine kanttekening wel belangrijk. De materialen moeten wel duurzaam geproduceerd worden. Ook is het goed om te bekijken waar meubels geproduceerd zijn. Hoe meer het lokaal geproduceerd is, hoe minder transport er nodig is geweest om de producten bij jou te krijgen.
Let daarom bijvoorbeeld op aanwezigheid van een keurmerk. Dat geeft garantie dat bijvoorbeeld productie en transport zo duurzaam mogelijk zijn!

Verduurzamen voor elk budget.

In het algemeen zijn de meubels met een keurmerk wat hoger in aanschaf en zal het niet voor iedereen weggelegd zijn. En hoe verleidelijk zijn de grote stuntwinkels met hun scherpe/lage prijzen. De prijzen zijn zo laag dat je lekker vaak kan wisselen. Maar dit heeft niets meer te maken met het verduurzamen. Je kan beter regelmatig een rondje kringloopwinkels afgaan. In de kringloopwinkels kan je zelfs voor nog minder geld mooie spullen aanschaffen.

Investeer in je meubelen.

Afgelopen najaar was ik een paar dagen in Denemarken om interieurinspiratie op te doen tijdens de 3daysofdesign. Daar kom je de mooiste merken tegen en soms is het echt een investering in een meubelstuk. Maar in Denemarken investeren ze echt in zulke meubelen. Ze doen dit vanuit de gedachte dat de meubelen overgaan van generatie op generatie. Dat vind ik een mooie gedachte en is uiteraard erg duurzaam. Alleen is het wel te hopen dat je ouders wel net die mooie, goed zittende stoel hebben uitgekozen 😉

Koop bewust

Als laatste wil ik je meegeven koop bewust!
Door bewust te zijn van wat je koopt, ben je al duurzaam bezig. Zie je iets wat je leuk vindt? Stel jezelf de vraag heb je het echt nodig. Bij twijfel niet doen! Zo creëer je een bewuster koopgedrag en zal je zien dat je minder snel spullen koopt. Bovendien voorkom je dat je huis te vol raakt.

Ik ben benieuwd of jij al begonnen bent met verduurzamen.
En bedenk elk klein stapje is er één.

Heb je mijn andere blog al gelezen over de woontrends van 2022?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*