Welke wanddecoratie kies jij op de muur?

Het kiezen van een wanddecoratie op de muur is voor vele mensen lastig. Op zich niet zo gek, het heeft behoorlijk effect de sfeer en meestal hangt het er voor langere tijd. Een mooi kunstwerk op de muur kan echter wel een eyecatcher zijn en je interieur helemaal afmaken. Wat eigenlijk altijd goed werkt, is om een persoonlijke touch toe te voegen.

Persoonlijke touch

Er zijn heel veel mogelijkheden om iets te kiezen dat bij je past. Zo hoef je niet alleen te denken aan een schilderij of een ingelijste foto. Het kan zoveel creatiever :-).
Zo hebben wij een zelfgemaakte trapauto aan de muur hangen. Hier zitten veel emotionele herinneren aan omdat mijn vader deze voor zijn overlijden zelf gemaakt heeft. Door de grootte en de kleur zorgt de trapauto ook gelijk voor een eyecatcher in de ruimte. Denk dus ruimer dan de traditionele schilderijen en fotolijsten. Zo staat bijvoorbeeld een oude vintage racefiets of een mooie gitaar erg mooi aan de wand.
Ik geef je je graag wat ideeën mee om zelf de juiste keuze’s te maken om een mooie wanddecoratie te kiezen.

Hoe kies je jouw wanddecoratie?

Uiteraard is het van belang voor welke ruimte je op zoek bent naar een wanddecoratie. Een oude vintage racefiets hangt namelijk iets minder mooi boven je bed. Maar hij zou wel leuk in de gang kunnen hangen en als je een industrieel interieur hebt, komt hij daar ook leuk tot zijn recht.
Wil je toch liever gaan voor een mooie schilderij of een mooie print? Denk dan eens groot! Een veel voorkomende fout is dat de wanddecoratie vaak te klein wordt gekozen.
Weet je niet wat bij je past qua afbeelding of print? Bedenk eerst wat je aanspreekt bijvoorbeeld qua natuur, dieren, stillevens, steden, reizen etc. Zo maak je het persoonlijk. Kijk om je heen in de ruimte waar je iets op de wand wilt hangen. Welke kleuren heb je in je interieur al gebruikt? Laat de gebruikte kleuren in je interieur terugkomen in je schilderij. Uiteraard mogen er ook nog extra kleuren in voorkomen, maar door kleuren te hergebruiken, creëer je rust en eenheid.

Wat hangt er o.a bij ons aan de muur?

Wij hebben er ook even over gedaan om iets nieuws te vinden aan de muur. We wisten dat we iets groots aan de muur wilden en ook een print op een doek om de akoestiek te verbeteren. Maar we wilden iets persoonlijks, iets grappigs en net even iets anders. Op een leuke site kwam ik bewerkte foto’s tegen van je huisdier in een kostuum. Helaas waren de canvasdoeken niet groot genoeg maar na een mail wisseling waren ze bereidt om een digitaal bestand aan te leveren. Met het digitale document ging ik vervolgens naar een ander bedrijf om vervolgens de gewenste print op doek uit te laten werken. En nu hebben wij onze Bear heel groot op de muur. Wij zijn in ieder geval super blij!
Wil jij dit ook graag aan de muur van je huisdier? Ik heb het ontwerp laten maken bij http://www.artimal.nl. en het print op doek met een zwart frame laten verzorgen bij http://www.wallstars.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*