Droogbloemen in je interieur, de trend van 2020

Een echt nieuwe trend in 2020 is droogbloemen in je interieur. Eerlijk gezegd moet ik als interieurstyliste ook wel eens wennen als er iets nieuws op de markt verschijnt. Ik vond het eerst eigenlijk een beetje een muffige imago hebben.
In het begin van dit het jaar zag ik opeens allemaal droogbloemen voorbij komen. In de loop van 2020 werd men echter steeds creatiever met droogbloemen. En ik moet zeggen, als het goed wordt gecombineerd met mooie materialen en kleuren dan kan ik het nu best waarderen.

Verse bloemen versus droogbloemen.

Eerlijk gezegd blijf ik nog steeds gek op verse bloemen en dan vooral de plukboeketten die lekker knallen qua kleur. Dus de verse bloemen zijn zeker terug te vinden in mijn woonkamer. Maar zeker in dit jaargetijde zijn nu ook de droogbloemen terug te vinden in mijn interieur. Want ook droogbloemen zijn in vele kleuren te verkrijgen. Al haalt de intensiteit van de kleuren het misschien niet ten opzichte van een vers plukboeket, de zachte kleuren van droogbloemen kan ik ook zeker waarderen.
Het voordeel is uiteraard dat de houdbaarheid heel lang is en verse bloemen maximaal 1,5 week mooi staan te pronken en dan toch vervangen moeten worden. Dus stiekem zijn droogbloemen ook een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Een nadeel vind ik wel dat het “stofnesten” kunnen zijn, want echt afstoffen is lastig.

Hoe kan je droogbloemen integreren in je interieur?

Uiteraard kan je de droogbloemen in een vaasje zetten maar er kan zoveel meer. Ze hebben bijvoorbeeld geen water nodig ;-). Zo kun je ze leuk inlijsten, onder een glazenstolp zetten of in een klein glazen tube met kurk.
Maar ook zie ik leuke kransen voorbij komen of glazen kandelaars met droogbloemen. Doordat ze geen licht of water nodig hebben, kun je juist de saaie donkere hoekjes leuk stylen met droogbloemen. Denk bijvoorbeeld aan het toilet of de badkamer. Eigenlijk doen droogbloemen het overal leuk. Wil je meer inspiratie, neem dan een kijkje op mijn Pinterest pagina https://www.pinterest.dk/stylingentrends/droog-bloemen/

Hoe kan je droogbloemen zelf laten drogen?

Oké ik zeg het eerlijk…..
Ik heb weinig geduld want ik wil snel resultaat als ik iets in mijn hoofd heb. Dus ik heb ze gekocht 🙂 Een ruime keuze kan je vinden bij https://www.intratuin.nl/wonen/droogbloemen-en-takken/droogbloemen?q2=droogbloemen
Maar misschien zijn ze ook bij je lokale bloemenwinkel te verkrijgen.
Als je iets meer geduld heb dan kan je de droogbloemen uiteraard prima zelf laten indrogen. Ook leuk om het samen met de kinderen doen.
Hier een aantal tips hoe je dat het beste kan aanpakken:

  1. Aan de lucht: Bind de bloemen aan elkaar met een elastiekje en hang ze ondersteboven op een warme, donkere en droge plek (bijv trapkast).
  2. Kartonnen doos: Leg de bloemen in een kartonnen doos met een deksel erop.
  3. Persen: Pak een groot dik boek en leg de droogbloemen tussen keukenpapier in het boek. Leg er eventueel een een zwaar voorwerp op dan trekt het vocht sneller uit de bloemen.
  4. Haarlak: spray haarlak op de droogbloemen zodra ze droog zijn, dan zijn de bloemen minder breekbaar

Pas jij deze trend toe?

Ik ben wel benieuwd wat jij vindt van deze trend!
Was je al enthousiast of ben je enthousiast geworden? Hopelijk heb je na het lezen van de blog meer inspiratie gekregen om het toe te passen in je interieur.
Ik ben benieuwd naar je reactie! Laat me gerust weten of je ervan houdt (of niet) en hoe je het misschien al hebt toegepast in je eigen interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*