Welk vloerkleed maakt jouw woning compleet?

De meest gemaakte fout in huis is het verkeerde maat vloerkleed, maar hoe kies je het juiste vloerkleed bij jou thuis? Ik heb al eerder een blog geschreven over vloerkleden, maar het leuke is dat er momenteel ontzettend veel nieuwe mogelijkheden zijn qua vloerkleden. Dan bedoel ik niet de kleuren en designs, maar de vormen. Dat maakt het nog makkelijker om het juiste kleed toe te passen, of juist niet voor de twijfelaars onder ons. 😉

Wat voor vormen kleden zijn er verkrijgbaar?

We hebben jarenlang alleen de rechthoekige kleden gezien in het interieur, maar sinds een paar jaar is ook het ronde kleed populair. Daar was ik gelijk enthousiast over, want een rond kleed kan de rechthoekige lijnen van de woonkamer doorbreken en de ruimte zachter doen ogen.
Naast de ronde vloerkleden zijn er ook nog vele andere vormen verkrijgbaar. Ik zag de vormen bij Desso voorbij komen en ik was gelijk fan.
De nieuwe vormen maken de indeling net wat spannender. Ik heb ze al regelmatig toegepast in mijn projecten. Hieronder staan diverse vormen van Desso die jouw interieur de ‘finishing touch’ kunnen geven.

Welk kleed past het best bij jouw interieur?

De belangrijkste regel is eigenlijk dat het kleed niet los in de ruimte ligt. Het beste is dat er een verbinding gemaakt wordt met de meubelen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen dat de bank een stukje het kleed aanraakt of volledig op het kleed staat. De vormen waar rondingen in zitten zal de ruimte zachter laten ogen, zeker als de ruimte voornamelijk uit rechthoekige lijnen bestaat. Als je een ovale tafel hebt dan is het leuk om de vorm terug te laten komen in het vloerkleed.

Mijn tip voor de keuze van jouw nieuwe vloerkleed:

Soms is het puzzelen welk kleed het beste bij je interieur past. Ongetwijfeld spreekt de ene vorm meer aan dan de andere. De vloerkleden zijn in meerdere maten leverbaar dus voor elk huis zit er wel een passende maat tussen. Zorg er in ieder geval dat de bank en eventueel fauteuil het kleed aanraakt. Lees anders mijn eerste blog over vloerkleden om hier meer over te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*