Flexa kleur van 2021 is Brave Ground!

Elk jaar gaat Flexa op zoek naar een kleur van het jaar.
Zo hebben we vorig jaar de kleur Tranquil Dawn gehad, een mooie mix van blauw, groen en grijs. Maar ook de kleuren Denim Drift, Heart wood en Spiced Honey in 2019. In andere blogs heb ik hier eerder overgeschreven. Van de ene kleur was ik meer fan van de andere 😉
Maar dit jaar is de kleur van 2021 Brave Ground geworden! Wat kun je met deze kleur en wat vind ik van deze kleur?

Wat vind ik van deze kleur?

Ook dit jaar was ik benieuwd welke kleur Flexa heeft gekozen. Ze maken er altijd wel een spannende onthulling van, een klein feestje.
Na het bekendmaken van de kleur van 2021: Brave Ground was ik direct enthousiast. Ik vind het echt een mooie kleur, goed toe te passen als basiskleur en makkelijk te combineren met andere kleuren.
Zoals ze het zelf omschrijven heeft Flexa zich laten inspireren door de natuur en eenvoud. Een warme, aardse toon die een gevoel van stabiliteit, groei en potentieel geeft en een stevige basis biedt voor verandering en creativiteit in huis. Zoals ze het zelf omschrijven.
En daar kan ik me prima in vinden 🙂

Kleuren combineren

Maar met welke kleuren combineer je Brave Ground? In welk interieur kan je het toepassen en hoe creëer je verschillende sferen?
De kleur laat zich makkelijk combineren met andere kleuren. Dit zorgt er dus voor dat hij goed samengaat met een breed scala aan anderen tinten. Van nog meer aardse, neutrale tinten tot meer opvallende kleuren.
Hieronder een paar voorbeelden van de neutrale en felle kleuren en meer natuurlijke tinten zoals blauw en groen.

Stuk voor stuk mooie combinaties. Maar wil je het stoerder laten ogen dan kan dat door bijvoorbeeld zwart toe te voegen. Dit maakt Brave Ground ook prima toe te passen in een meer industrieel interieur. Brave Ground zorgt dan gelijk voor meer warmte in de ruimte.

Ga ik Brave Ground toepassen?

En nu de grote vraag……. ga ik Brave Ground toepassen?
Ik zie echt veel mogelijkheden van Brave Ground in interieur ontwerpen. Maar bij mij persoonlijk ga ik deze kleur op dit moment de niet toepassen. Dat komt eerlijk gezegd vooral ook doordat de verf bij ons nog maar net droog is hi hi. Want de kleur past heel goed bij mij en mijn interieur. Ongetwijfeld zal ik hem wel toepassen in de toekomst bij één van mijn projecten omdat hij zich prima laat toepassen bij diverse stijlen en interieurs.
Uiteraard ben ik benieuwd naar jullie mening over Brave Ground.
Wat vinden jullie van deze kleur of zijn jullie zelfs zo snel dat jullie de kleur al toegepast hebben? Ik hoor of zie graag jullie reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*