De nieuwste woontrends van 2022 (deel 1 – vormen)

Ook benieuwd naar de nieuwste woontrends van 2022?
Voor veel mensen iets om met interesse te volgen. Eigenlijk krijg je in het najaar van 2021 al een goed indruk van wat er in ’22 aan gaat komen.

Uiteraard zie je sommige trends van ’21 ook in ’22 weer terugkomen. In deze blog ga ik je meenemen in de nieuwste trends zodat je zelf kunt beoordelen of er iets voor jou bijzit. Of niet natuurlijk, want blijf qua keuzes vooral bij jezelf.

Ronde en organische vormen

Ronde en organische vormen zijn echt een trend voor ’22. Je ziet de ronde kleden en ronde tafels al wat langer voorbij komen. Maar nu verschuift het accent meer naar meubels met ronde en organische vormen zoals de fauteuils en banken.
Dit wordt dan vaak gecombineerd met lichte bouclé stoffen. Ik vind dat erg stijlvol staan, maar bedenk wel hoe jij je bank gebruikt. Hang of lig je graag onderuit dan heb ik wel mijn vraagtekens of een ronde bank wel zo lekker ligt. Dus bekijk altijd je eigen leefsituatie en bepaal of deze trend goed bij je past.

Ovaal, Deens ovaal of pebble vorm

De ovale tafel was al een trend en dat zal ook nog wel even blijven. Er zijn echter nog twee vormen bij gekomen en mijn verwachting is dat deze een trend gaan worden in ’22. Het gaat dan om Deens ovaal en de pebble vorm. Dit zijn ronde vormen gecombineerd met rechte lijnen. Persoonlijk vind ik dat echt een leuke toevoeging. Als interieurstylist kan ik er niet op wachten om deze twee nieuwe vormen binnenkort in één van mijn interieurontwerpen toe te passen.

Licht eiken, zwart of noten

En heb je dan zo’n mooie Deens ovale tafel uitgekozen, dan ontstaat de vraag in welk materiaal en afwerking je gaat kiezen. Je ziet nog steeds veel zwart en dat blijft ook nog een tijdje populair. Datzelfde geldt voor licht eiken. Het zijn twee afwerkingen die goed passen bij verschillende stijlen. In de nieuwste woontrends van 2022 ga je steeds meer de noten kleur zien terugkomen. Deze noten kleur is echt stuk bruiner van kleur en misschien even wennen. Maar het geeft heel veel warmte en sfeer in de ruimte. Als het je aanspreekt, zou ik zeker adviseren om ervoor te gaan. Het is daarbij wel belangrijk om het goed te matchen met overige meubelen, zo past het mooi bij de minimalistische Japandi stijl. Ook de keuze voor passende kleurtonen zoals basic naturel) is belangrijk.

Nog veel meer woontrends

Toen ik begon aan deze blog was het idee de nieuwste woontrends van 2022 te beschrijven in één blog. Maar ik kom er achter dat het zo’n lange blog zou gaan worden. Dus ik heb besloten om het te splitten in verschillende blogs om het makkelijk leesbaar te houden voor je.
Komende periode kun je ze allemaal lezen of lekker je favoriete onderdeel eruit pikken.
Uiteraard ben ik benieuwd naar de trend die jou aanspreekt! Dus aarzel niet en laat hieronder een reactie achter. Mocht je andere vragen hebben, neem dan gerust contact met met op!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*