Zakelijk project: een restaurant inrichten

zakelijk project: een restaurant inrichten

Een restaurant inrichten en een zakelijk project stonden nog op mijn wensenlijst qua droomopdrachten, net zoals bijvoorbeeld een hotel inrichten. Als interieurstyliste heb ik de afgelopen jaren ontzettend veel opdrachtgevers mogen helpen met de inrichting van hun bestaande woning of hun nieuwbouwwoning. Dat doe ik met heel veel plezier maar dat geldt ook voor de zakelijke projecten. Zo heb ik eerder de aula ingericht van de Sint Jozef mavo in Vlaardingen, dat was een super leuk project! Maar onlangs werd ik dan toch benaderd voor de inrichting van een restaurant. Je snapt dus wel dat ik wel heel enthousiast was toen ik de opdracht kreeg. In deze blog neem ik je mee in het proces dat ik heb doorlopen.

Hoe ging ik aan de slag met de inrichting van het restaurant.

Een restaurant inrichten mag dan wel op mijn wensenlijst staan maar het vraagt natuurlijk wel andere aandachtspunten dan het inrichten van een interieur in een woonhuis.
Uiteraard ben ik gestart met een uitgebreide intake. Aan de hand daarvan kan ik namelijk een goed startpunt voor het ontwerp creëren. Eén van de wensen van de opdrachtgever was om te werken met zwart en rood, om meer sfeer en warmte en minimaal 75 zitplekken te realiseren. Natuurlijk diende ik ook rekening te houden met het budget. Met name het aantal zitplekken en binnen het budget blijven, bleek nog wel een puzzel….

Het voordeel van doorbreken van rechte lijnen.

Het restaurant is heel lang en smal, dat maakte het lastig om in te richten. Daarom wilde ik proberen om de rechte lijnen te doorbreken. Enerzijds door in de ruimte te werken met ronde tafels maar ook door de tafels in verschillende opstellingen te plaatsen. Zo ontstaat er meer variatie in zitplekken in de ruimte en gaat het meer leven. Ook heb ik gespeeld met verschillende soorten stoffen in de meubels en gebruik gemaakt van warme tinten. Later meer waarom ik deze tinten heb gekozen voor de stoffen. Op de voor en na foto’s kan je goed het verschil zien wat stoffen kunnen maken in de ruimte :-). Verder heb de ruimte in verschillende delen opgesplitst door middel van scheidingswandjes. En in elk deel heb ik dus andere stoffen toegepast met andere vormen tafels. Zo creëer je een speelse en spannende sfeer.

Creatief met budget omgaan.

Het oorspronkelijke restaurant had steenstrips op de wand met daarin uitsparingen met fotobehang. Daar moest ik iets mee, want ik vond het persoonlijk niet zo fraai. Maar het verwijderen van de steenstrips paste niet in het budget, dus dat was een uitdaging. Door de stoffen van de bekleding goed te laten matchen met de naturelle uitstraling van de steenstrips wordt het toch een mooi geheel. Dus dat werd het plan. Het fotobehang heb ik vervangen door mos en jeetje… wat doet het groen van het mos veel met de sfeer in het restaurant. Het is een echte eyecatcher geworden in de ruimte.

zakelijk project: een restaurant inrichten
Voor situatie

zakelijk project: een restaurant inrichten
na situatie

Zwarte elementen als sfeermaker in het restaurant.

De wens van opdrachtgever was te werken met de zwarte kleur uit de huisstijl. Ik heb ervoor gekozen om de gehele bar en de scheidingswandjes zwart te laten verven. Ook heb ik gekozen voor een zwart plafond in plaats van het witte plafond zo te laten. Het heeft de ruimte echt niet kleiner gemaakt maar wel extra warmte en intimiteit in de ruimte gebracht die het voorheen miste. Dus durf te gaan voor donkere kleuren, want het kan een een enorme boost geven aan de identiteit van je interieur.

Afstrepen van mijn wensenlijst.

Het inrichten van een restaurant stond dus op mijn wensenlijst en deze kan ik nu dus afstrepen.
Wat een mooi avontuur en wat het was ontzettend leuk om te doen. En dan als kers op de taart ook nog eens de enthousiaste reacties! Dus ik zou graag nog een keer met een restaurant aan de slag gaan.
De volgende uitdaging op mijn wensenlijst is het inrichten van B&B of klein hotel. Het inrichten van een B&B of een klein hotel lijkt me echt heel leuk om te doen! Een eigen sfeer creëren waar mensen heerlijk kunnen ontspannen en genieten.
Kan jij mij helpen om deze van mijn wensenlijstje af te kunnen strepen? 😉
Ik kom graag in gesprek met je om te bespreken wat ik eventueel voor je kan betekenen.

Wil je een hapje eten in dit sfeervolle Japans restaurant in Naaldwijk.
Ik kan het je aanbevelen buiten dat het mooi en gezellig is, is het eten er ook nog erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*