Hoe kies je de perfecte hanglamp boven de eettafel.

Hanglampen boven de eettafel voegen niet alleen functionaliteit toe, maar zijn ook een stijlvolle aanvulling op de ruimte. Er zijn diverse soorten hanglampen die ideaal zijn, afhankelijk van de sfeer en het design van je huis. Maar hoe kies je de perfecte hanglamp boven de eettafel? In deze blog lees je waardevolle tips om de juiste keuze te maken om de perfecte lamp uit te kiezen boven de eettafel.

Maar welke vorm hanglamp past bij welke vorm eettafel?

De eerste stap om jouw perfecte hanglamp te vinden boven je eettafel is om eerst naar je eettafel te kijken, want tegenwoordig hebben we zoveel leuke verschillende vormen eettafels. Ik vind het zelf erg mooi dat er zoveel verschillende soorten eettafels verkrijgbaar zijn.
De laatste nieuwe eettafel vormen zijn de Deens ovale eettafel en Pebble vorm en ongetwijfeld komen er nog wel meer in de toekomst bij šŸ˜‰
Ik heb ze even benoemd onder de vrije vorm eettafel maar hieronder enkele richtlijnen:

 1. Rechthoekige eettafel:
  • Kies voor lineaire hanglampen die de lengte van de tafel volgen voor gebalanceerde verlichting.
 2. Vierkante eettafel:
  • Overweeg een grote hanglamp in het midden of een cluster van kleinere lampen voor een speels effect.
 3. Ronde eettafel:
  • Ga voor een ronde hanglamp voor eenheid en mooie verlichting van het blad.
 4. Ovale eettafel:
  • Kies een langwerpige hanglamp die de vorm van de tafel volgt voor gelijkmatige verlichting.
 5. Vrije vorm eettafel:
  • Laat je creativiteit de vrije loop met andere vormen lampen die de unieke vorm van de tafel goed uit laten komen.

Welke hanglamp bij een grote eettafel.

Een kleine lamp bij een grote tafel komt niet mooi tot zijn recht dus kies voor 1 hele grote lamp (30/40 kleiner dan de tafel) of een groep van 2, 3, of meer lampen bij elkaar. Voordeel van een groep lampen heb je ook voldoende licht gecreƫerd aan de tafel. Maar denk eraan de ruimte tussen de lampen in evenwicht te houden voor een rustig effect.

Met deze tips kan je de perfecte hanglamp met zorg uitkiezen wat past bij jouw eettafel en stijl, en kan je gaan genieten van de perfecte verlichting in je eethoek!

Hou rekening met de maten van je hanglamp.

Bij het kiezen van de perfecte hanglamp boven de eettafel is het essentieel om rekening te houden met de grootte van de eettafel. De diameter van de hanglamp moet ongeveer 30 tot 40 centimeter kleiner zijn dan de tafel, zodat de verlichting mooi in verhouding blijft.

Ook de plafondhoogte is van belang. Hang de lamp op zo’n 70/75 boven de tafel voor optimale verlichting. En vergeet niet de algemene interieurstijl van je huis mee te nemen in je keuze. De lamp moet niet alleen voldoende licht bieden, maar ook een gezellige sfeer creĆ«ren. Je wilt immers niet onder een verblindende lamp dineren!

Kies de juiste lichtbron

Led-verlichting is tegenwoordig onmisbaar. Ze zijn zuinig met energie, wat je kan helpen besparen op je energierekening. Een ander voordeel is dat Led-verlichting heel lang meegaat. Gelukkig zijn er nu ook veel verschillende soorten lichtkleuren beschikbaar .Dus het felle witte licht is gelukkig verleden tijd.

Ikzelf ben een grote fan van slimme verlichting. Bij mij thuis heb ik alles van Philips Hue. Met deze lampen kan je alles van tevoren instellen via een app. Stel je voor dat je aan je eettafel aan het werken bent, maar je wilt uiteraard een andere lichtsterkte dan wanneer je gezellig met vrienden aan het dineren bent. Met de app kan je dit heel makkelijk aanpassen. Het is een investering maar ik vind het de investering waard om de juiste sfeer neer te zetten.

Nog meer tips lezen op het gebied van interieur?

Afgelopen jaar heb ik zoveel blogs geschreven vol waardevolle tips op het gebied van interieur.
Neem gerust een kijkje tussen mijn andere blogs om nog meer informatie en tips op te doen.
Maar ook op mijn Instagram pagina en Pinterest bord deel ik heel veel waardevolle inspiratie op het gebied van interieur. Ik zou het leuk vinden als je me ging volgen op mijn social kanalen.

Styling & Trends
Average rating:  
 0 reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*