Verhuizen – Hypotheek en zwarte keuken

zwarte keuken

In mijn vorige blog verbouwen of verhuizen part two hebben jullie kunnen lezen dat we besloten hebben om te gaan verhuizen. En dat we in een rollercoaster terecht zijn gekomen :-). En nu we een paar weken verder zijn, zitten we daar nog steeds in en volgens mij gaat dat ook nog wel even duren.
Via deze blog weer een update van alle vorderingen, want we zijn druk met de hypotheek maar ook met het uitzoeken van de keuken. Zwart of toch maar wit…..?

Huis verkocht

Als woningfotografe heb ik afgelopen jaren gemerkt hoe de markt in beweging was. Zo’n acht jaar geleden ging de huizenverkoop voorspoedig maar toen de crisis begon, duurde het langer om je huis te verkopen. Dan dacht je er niet aan om al een nieuw huis te kopen als je eigen huis nog niet verkocht was. Het risico op dubbele lasten was immers te groot. Maar tegenwoordig moet je snel beslissen als je een een ander huis wilt. Anders is de woning simpelweg verdwenen.
Wij hadden dus ook ons nieuwe huis al gekocht terwijl we ons huis nog moesten verkopen. De buurvrouw van twee huizen verderop zag mij echter mijn eigen huis fotograferen. Ze gaf aan dat zij ge├»nteresseerd waren en zonder Te Koop bord in de tuin was ons huis binnen een paar dagen verkocht. Zo snel kan het gaan…..

Regelen van hypotheek, keuken etc

Aangezien het nieuwbouwhuis al snel opgeleverd wordt, moeten we in korte tijd om over veel zaken te besluiten. Allereerst de hypotheek regelen natuurlijk. Een erg belangrijk punt, maar voor mij wel het meest saaie gedeelte van het hele project hi hi. En dan neemt het ook nog eens veel tijd in beslag, maar gelukkig is alles goed uitgekomen en stappen we in met een historisch lage rente, dat scheelt in de maandlasten.
Ondertussen hebben we een hele lijst gemaakt van wat we allemaal uit moeten gaan zoeken. Tenslotte is het huis bij oplevering niet meer dan een kale betonnen bak. Om te beginnen de keuken….

Zwarte keuken, of toch wit…

In verband met de levertijd moeten we de keuken snel uitgezocht hebben. Twee jaar geleden hebben we tijdens verbouwing van ons huidige huis al eens vijf weken zonder keuken gezeten En dat wil ik liever niet meer.
Vanwege de goede ervaringen hebben we dit keer wederom een afspraak gemaakt bij Bemmel&Kroon. De trend is op dit moment een zwarte keuken en dat spreekt mij persoonlijk erg aan. Uiteraard is wit veiliger, maar een zwarte keuken heeft een stoere en tegelijk chique uitstraling. Niet in ieder huis komt een zwarte keuken mooi tot zijn recht. Maar ons nieuwe huis is erg licht en de rest van het interieur kunnen wij nog mooi laten aansluiten bij de keuken en de sfeer. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het mooi gaat worden. Toen moest ik alleen mijn man nog overtuigen dat dit de juiste keuken is voor ons. Dat is gelukkig gelukt en nu krijgen we over aantal weken onze keuken geleverd.
Uiteraard ga ik jullie het resultaat laten zien als het zover is!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*