Verhuizen of verbouwen; part two

verhuizen

Verbouwen of verhuizen?

Hebben jullie 2 jaar geleden mijn blog serie gelezen over verbouwen of verhuizen? In de eerste blog van verbouwen of verhuizen schreef ik over het feit dat ik tijdens een woningfotografie opdracht een leuk huis ontdekte. We hebben toen naar de mogelijkheden gekeken of het voor ons wellicht een passend huis was. We hebben toen gekozen om te blijven wonen in onze huidige woning. In de daarop volgende blogs kon je de verbouwing helemaal volgen tot het eindresultaat.

Verhuizen

Maar na twee jaar genoten te hebben van ons verbouwde huis, is er alsnog een leuk huis op ons pad terechtgekomen. Deze keer ging het om een nieuwbouwhuis. Een kleinschalig project waarvan er nog eentje te koop stond. Wederom gingen we onderzoeken of dit huis bij ons past. Vervolgens hebben we wat onderzoek gedaan naar de wijk en mogelijkheden qua hypotheek en de voor- en nadelen van verhuizen. Met als conclusie dat we hebben besloten om ervoor te gaan, we gaan verhuizen!!!

Leuke uitdaging

Aangezien de bouw al vergevorderd is, is het niet meer mogelijk om keuzes qua meerwerk te maken. We moeten we het doen met de keuzes vanuit de bouw, maar de belangrijkste keuzes zoals een aanbouw waren al meegenomen.
Het enige wat nog mogelijk was vanuit de bouw, was de keuze voor andere badkamertegels. De keuzes qua sanitair en het ontwerp stonden al vast. Dat is voor voormalig badkamerontwerpster zoals ik wel even lastig. Gelukkig kan je met andere tegels en wat kleine aanpassingen ook veel bereiken.
Meteen na het akkoord op het huis kregen we een telefoontje van de makelaar dat we precies 2 dagen de tijd hadden om andere tegels te kiezen. Een leuke uitdaging!! We hebben een afspraak gemaakt om tegels uit te zoeken en tijdens de rit er naartoe bedacht wat we mooi vinden en naar wat voor type tegel we gaan kijken 😉

Badkamer tegels

De eerste aankoop voor ons nieuwe huis waren dus de badkamer tegels. Uiteraard konden we ook gaan voor de standaard tegels maar dat past niet bij ons. We zijn nu een luxe, sfeervolle badkamer gewend. Destijds heb ik ook zelf de indeling ontworpen. Dat kan nu niet, maar we willen wel weer en sfeervolle badkamer creëren. Andere badkamer tegels kunnen een grote bijdrage leveren om een hele andere sfeer te creëren.
Na even rondkijken, hebben we onze keuze laten vallen op een mooie, grote tegel. De wanden en de vloeren krijgen dezelfde kleur.
Zodra het huis is opgeleverd, vervangen we de wastafel door een mooi meubel en een luxe douchewand. Zo krijgen we echt de sfeervolle en luxe badkamer dat we voor ogen hebben 😉

Rollercoaster

De tegels kunnen we afvinken maar we hebben nog heel veel uit te zoeken en te regelen. Ook de afronding van de hypotheek, de verkoop van ons huidige huis verloopt voortvarend, maar er komt opeens heel veel op ons af. We zitten echt in een rollercoaster.
En zieks het eruit ziet zullen de aankomende maanden niet heel anders worden. De bouw is al vergevorderd waardoor we snel beslissingen moeten nemen, maar het is allemaal erg leuk!
Wil je het proces volgen? Net als de verbouwing van 2 jaar geleden zal ik jullie op de hoogte van het hele proces via mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*