Interieurtrend voor 2021: Balanced Biotope

Elke keer komen en gaan interieur trends, maar Balanced Biotope trend is een blijvertje. Ik ga je uitleggen waar het bij deze trend om draait en hoe je het kan toepassen in je eigen huis.

Wat is Balanced Bioytope

Bij Balanced Biotope staat centraal om de natuur in balans houden. De interieurtrend heeft de belangrijkste kernwoorden: stoer, industrieel, duurzaam en praktisch. En ook “natuurlijk materiaal” is net zo belangrijk als de rest van het interieur. Ben je misschien een plantenliefhebber? Dan is deze interieurtrend ideaal voor jou! De kleur groen krijgt bij deze interieurtrend voorrang, maar ook andere kleuren worden toegepast. Daarnaast zie je bij deze trend veel aardewerk, hout, kurk en textiel. Qua meubels en accessoires zijn het vaak handgemaakt van recyclede materialen of ze komen rechtstreeks uit de natuur. Meubels en accessoires van plastic of andere synthetische materialen zijn echt een NO GO in deze interieurtrend. 

Vormgeving en kleurenkaart

Bij deze trend komen alle elementen van de natuur terug. Bij Balanced Biotope spelen ronde vormen, steen, vlekpatronen en kleuren van planten de hoofdrol. Qua kleur moet je gaan denken aan groen, bruin, taupe, gebroken wit, grijs en een betonlook. Het bestaat voornamelijk uit naturellen met geelgroene accenten. Als je industrieel blauw toevoegt aan deze kleurenkaart, dan geeft het een extra stoer tintje in de ruimte. Bij de vormgeving mag je gebruik maken van organisch en een beetje eclectisch.

Dessins

Bij deze trend bestaan hier hoofdzakelijk uit natuurlijke structuren en imitaties van natuurlijke materialen zoals hout, steen en textiel. Je ziet ook vlekpatronen bij Balanced Biotope, die je bijvoorbeeld doen denken aan culturen van schimmels.

Ben jij al bezig met duurzaamheid?

Ik ben zeker een voorstander om het milieu te verbeteren en duurzaamheid. Het toepassen van natuurlijk materialen in een interieur geeft van zichzelf al sfeer en het idee om dan ook duurzaam te zijn en dus bij kan dragen aan het milieu vind ik persoonlijk een fijne gedachten.
Ik ben benieuwd hoe jullie erin staan zijn jullie al bewuster met het aanschaffen van meubelen en accessoires?

Meer inspiratie en voorbeelden zien van deze trend neem gerust een kijkje op mijn Pinterest pagina.

Beeld: Bron CBW erkend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*