Hoe combineer je materialen?

combineren met materialen

Door het combineren van verschillende materialen in je interieur maak je je interieur spannender en levendiger. Daarom ben ik hier altijd bewust mee bezig wanneer ik een interieur ontwerp. Naast het combineren van verschillende materialen kun je ook kijken naar verschillende texturen. Want het kan ook een leuke extra toevoeging zijn om koude en warme materialen met elkaar combineren. Dit kan ook een leuke touch geven aan de ruimte. Een voorbeeld is een houten keuken met een betonnen werkblad of een gietvloer met een wollen kleed. Door het mixen van koude en warme materialen ontstaat er een balans in je interieur want met alleen maar koude materialen is de kans groot dat het kil gaat ogen.

Hoe ga jezelf aan de slag

Pinterest is echt een super medium om inspiratie op te doen. Maar ook in woontijdschriften kun je natuurlijk volop ideeën opdoen. Ga op zoek naar materialen die je aanspreken, maar ook naar kleuren en texturen.
Verzamel alles wat je leuk vindt en aanspreekt. Heb je alles bij elkaar verzameld? Loop dan alles nog goed door en ga eventueel filteren. Bij twijfel zou ik zeggen niet doen…..
Je houdt zo de mooisten materialen, texturen en kleuren over.

Moodboard

Met al je gekozen plaatjes van materialen, texturen en kleuren kun je jouw persoonlijke moodboard maken. Dit geeft je een goed beeld wat je mooi vindt en je creëert een totaalplaatje.
Met jouw moodboards in de hand kun je gericht op pad naar de woonwinkels. Heb je gevonden wat je mooi vindt? Vraag dan een staaltje aan van het gekozen materiaal. Als je alle stalen verzameld hebt, leg dan alles bij elkaar. Wellicht valt er iets af of mis je nog iets om het geheel spannender te maken.
Op deze manier ontstaat er ongetwijfeld een sfeertje waar jij dat wow gevoel van krijgt.
Wil je meer inspiratie? Ik heb een speciale pagina op mijn website waar je inspiratie op kunt doen maar ik heb ook een bord aangemaakt op Pinterest.

Kom je er niet uit? Schroom niet om een berichtje te sturen. Wellicht kan ik je helpen met 1 van de interieurstyling pakketten die ik aanbied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*