Trendkleur 2021 van Pantone in jouw interieur

Niet één, maar twee kleuren

pantone trendkleur 2021

Jeetje wat een harde kleuren….!” was mijn eerste reactie. Elk jaar brengt Pantone een nieuwe kleurtrend uit. Dit jaar hebben ze echter verrassend genoeg voor twee kleuren gekozen. Het gaat om de kleuren Pantone 17-5104 Ultimate Grey en Pantone 13-0647 Illuminating. Zelf werk ik veel met vergrijsde tinten, maar dit zijn twee ‘harde kleuren’. En zoals je ziet is hier geen sprake van vergrijsde tinten.
Wat kun je met deze kleuren in jouw interieur?

Het effect van deze twee kleuren te combineren

Maar kleuren hebben effect op onze geest en gemoedstoestand er worden hele studies gedaan over kleuren. Het combineren van deze twee kleuren heeft namelijk een verrassend positieve werking.
Het zijn twee onafhankelijke kleuren. Maar als ze samenkomen ondersteunen ze elkaar. Zodra de kleuren samenkomen, wordt er een ambitieuze kleurencombinatie gecreëerd, waarbij diepere gevoelens van bedachtzaamheid gecombineerd worden met de optimistische belofte van een zonnige dag. En dat is toch wel weer een voordeel dan heb je het gevoel dat de zon altijd schijnt 😉

Als gevolg van de onzekerheid door de corona crisis, zoeken mensen naar manieren om zich beter te voelen. Er is behoefte aan energie, helderheid en hoop voor de toekomst. Door de kleuren Pantone 17-5104 Ultimate Grey en Pantone 13-0647 Illuminating te combineren, moedigt het de geest aan. Het geeft invulling aan onze aangeboren behoefte om gezien te worden en onze stem te laten horen. Deze kleurencombinatie is gekoppeld aan inzicht, innovatie en intuïtie.

De kleuren solo toepassen in je interieur

Pantone 17-5104 | Ultimate Grey

De trendkleur 2021 Pantone 17-5104 Ultimate Grey is gebaseerd op solide en betrouwbare elementen, die eeuwig meegaan en een stevige basis bieden. De gevoelens van kalmte, stabiliteit en veerkracht worden aangemoedigd. Het haalt zijn inspiratie uit vaste elementen, zoals natuursteen en graniet. Deze elementen maken vaak indruk door hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Grijstinten symboliseren intelligentie en wijsheid. Je kunt de kleur toepassen in je meubels of op de muur.

Pantone 13-0647 | Illuminating

De trendkleur 2021 Pantone 13-0647 Illuminating is een vrolijke geeltint, die het verlangen naar geluk beantwoordt en het gevoel geeft van warmte. Het is een heldere kleur die levendigheid uitstraalt en vrolijkheid opwekt. De trendkleur is is warm en optimistisch en doordrenkt de ruimte met energie.

Hoe kan je deze kleuren verwerken in je interieur?

Toen ik deze blog ging schrijven en me verdiepte in de positieve werking die deze trendkleuren hebben op het mentale vlak werd ik steeds enthousiaster. Gelukkig heb ik het persoonlijk niet nodig maar helaas zijn er mensen die wat ondersteuning kan gebruiken. Heel fijn als dat kan door het gebruik van kleuren waardoor je lekkerder in je vel zit. Ik zou deze kleuren zeker toepassen om te zorgen dat het zonnetje altijd schijnt. En hoe leuk is het om het toe te passen in je slaapkamer. Om je wat meer gevoel te geven bij de kleuren heb ik er een 3D tekening van gemaakt.

Ik ben erg benieuwd wat je van deze kleuren vindt. Krijg je inderdaad een positief gevoel als je deze kleuren ziet? Zou je ze toepassen in je interieur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*