Verbouwen deel 2: Een Moodboard maken

Interieur workshops

Het maken van een moodboard

In mijn vorige blogs kon je lezen dat we even hebben getwijfeld om te verhuizen of te verbouwen. In deze blog vertel ik hoe een moodboard heeft geholpen bij de keuzes in de verbouwing.
Het is verbouwen geworden, omdat dat het beste bij onze situatie past. Toen het duidelijk werd dat we gingen verbouwen, begon het bij de keuken. Maar van de keuken ging het naar een nieuwe vloer om vervolgens ook maar de gang en toilet mee te pakken. Alle wanden stucen en dan ook maar nieuwe meubels 😉
Dus van een kleine verbouwing is het naar een grote verbouwing gegaan. En dan merk ik ook zelf maar weer eens dat het werken vanuit een duidelijk totaalplan, (een interieurontwerp) van onschatbare waarde is. Het wordt duidelijk wat er gedaan moet worden. Het uitzoeken van nieuwe kleuren voor aan de wand, maar ook de meubelen. Alles is op elkaar afgestemd op basis van het interieurontwerp.

De indeling heb ik voor ons eigen huis al gemaakt, nu dus beginnen met een moodboard. Ons gezin bestaat uit 4 personen met allemaal hun eigen smaak en mening. Uiteraard luister ik naar de smaak, wensen en mening van de kinderen maar wel tot een bepaalde grens. De smaak en wensen van mijn man zijn wel belangrijker. Het is niet zo dat hij niets te zeggen heeft, omdat het toevallig mijn beroep is. Ook hij heeft uiteraard eigen smaak en mening over bepaalde dingen en het moet voor ons beiden een thuis worden.

Wensenlijstje

Zo ben ik dus met het wensenlijstje van mijn man en mijn eigen wensenlijstje aan de slag gegaan om een moodboard te maken. Daarbij ben ik gestart vanuit de overeenkomsten in onze smaak. We houden beiden van een frisse en lichte ruimte maar ook van kleur. Uiteraard willen we een gezellig en sfeervolle woonkamer creëren. Het merendeel van de muren zal een wittint krijgen. Maar omdat we dus ook van kleur houden, komt er op één of twee wanden een mooie kleur terug.

Kleurplan

Hoe ik aan de slag ben gegaan om een kleurplan te maken zal ik in een andere blog beschrijven. Ik werk in ieder geval graag met grote schilderijen of doeken aan de wand dus dat soort eyecatchers pas ik regelmatig toe in mijn projecten. Een groot doek stond ook nu op mijn verlanglijstje. Het uitzoeken van kunst is voor een groot deel echt een persoonlijke keuze. Het moet je “pakken” en “iets” met je doen en dat deed voor mij een schilderij van Vincent van Gogh de roze bloeiende perzikboom.

In het schilderij van Vincent van Gogh de roze bloeiende perzikboom zit zoveel kleur dat ik eigenlijk nog alle kanten op kan gaan. Maar mijn voorkeur gaat uit naar een blauwtint en om de juiste kleur uit te zoeken heb ik het grote doek al besteld.

Een gedeelte van onze meubels willen we behouden waaronder de bank en de eetkamerstoelen. Verder gaan we alles zoveel mogelijk vernieuwen maar dit zal stapsgewijs uitgevoerd worden. Daar komt het voordeel van het werken van een interieurplan. Je kunt het ook stapsgewijs uitgevoeren.

Moodboard

Nog een wens was een ronde eetkamertafel en gelukkig past deze mooi in onze ruimte. De eetkamerstoelen zijn wit en ik kwam een mooie eetkamertafel tegen met een wit metalen onderstel en een dik massief eikenblad. Dus ik was er snel over uit dat dat de nieuwe tafel gaat worden. Verder sprak ons een lang mat wit zwevend meubel aan en na lang zoeken kwamen we ook een mooi wit zwevend meubel tegen en zo ontstond er stapsgewijs een compleet nieuw interieur op het moodboard.

Aangezien we niet alles in één keer kunnen bestellen heb ik wel alles wat we wensen op het moodboard verwerkt. Een moodboard waar je met één blik op ziet of het plan qua meubelen, sfeer en kleuren bij elkaar past.
Ik ben in ieder geval erg blij met mijn moodboard. Als ik er naar kijk dan kan de verbouwing niet snel genoeg gaan, want ik word helemaal happy als ik naar mijn moodboard kijk. Al onze wensen zijn verwerkt in de moodboard, frisse en sfeervolle ruimte, kleur, opvallend behang en gezelligheid.

Aan de slag met je eigen moodboard 

Wil je ook aan de slag met je eigen moodboard. Maak een wensenlijst wat je graag wilt terugzien in je nieuwe project. Of het nu woonkamer, slaapkamer of badkamer is, een moodboard is altijd handig!
Doe inspiratie op via internet, social media, tv en tijdschriften.
Pak vervolgens een schaar en lijm en ga lekker aan de slag.

Succes met knippen en plakken 😉

 

Wil je weten waar ik mijn grote doek besteld heb?
Neem eens een kijkje op de volgende site hollandschemuurmeesters. Heel veel keuze en mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

Ps:
Ik wil graag benadrukken dat ik niet betaald word voor mijn blogs. Als ik een firma noem in mijn blogs dan wil ik dat graag met jullie delen, omdat ik tevreden met de firma, kwaliteit, levering en prijs/kwaliteit verhouding. Ik sta dus 100% achter het product en heb er zelf vrijwillig voorgekozen om erover te schrijven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*