Trendy in een handomdraai – Trendkleur 2014

Bij het maken van interieurplan kom ik altijd van te voren bij de klanten thuis om kennis te maken en hun wensen te bespreken. Met regelmaat krijg ik de vraag “Wat is momenteel trendy?”.
De afgelopen jaren volgen trends zich in een rap tempo op. Net als je denkt dat je trendy bent, ben je alweer uit. Op allerlei gebieden. Of het nu je jas is die je aan hebt of de nieuwe bank die je net gekocht hebt, helemaal volgens de laatste trends.

Eerst ben je helemaal trendy en voor je het weet is de trend al weer voorbij maar dan zit je net met die net te dure designbank die eigenlijk niet zo lekker zit maar wel erg trendy was….
Zo wordt er ook elk jaar een nieuwe kleur uitgekozen als “kleur van het jaar”.
Voor dit jaar is de kleur Radiant Orchid door Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar. De kleur Radiant Orchid is licht paars met fuchsia en roze ondertonen. Met de kleur Radiant Orchid geef je je interieur een eigentijdse opfrisser.

 

Ben je geïnspireerd geraakt en spreekt je de kleur van 2014 je aan? Bedenk ook of deze kleur ook echt bij je past maar vrees niet, je hoeft niet je hele interieur in de kleur te veranderen. Ga subtiel te werk en dan pas de kleur toe door middel van accessoires. Denk hierbij aan kussens of kaarsen. Zo breng je de kleur in je huis zonder al te veel verandering. Belangrijk is het daarbij om vanuit een vaste neutrale basis qua (grote) meubels en wandbekleding te werken.

Wil je nog wat meer verandering, dan kun je er aan denken om de muren een kleur te geven. Je kunt denken aan schilderen maar ook aan behang. En bedenk hoeveel kleur je aan wilt brengen. Wil je alle muren doen of misschien maar één accentmuur. Wil je wel de muren onder handen nemen maar niet in zijn geheel kan je ook denken aan een gekleurd vlak of een gekleurde baan op de muur. En als je tenslotte toe bent aan een echte metamorfose, kies je een stijl die bij het kleurenpalet past dat jij hebt gekozen. Neem niet alleen de muren onder handen maar neem ook nieuwe meubels waarin je de kleur terug laat komen. En maak het dan tenslotte af met accessoires.

Radiant Orchid combineert bovendien heel mooi met de kleur van 2013: Emerald groen.

 

Ook andere diepe groentinten en naturellen doen het goed met de verschillende schakeringen van paars en roze. Het is in ieder geval belangrijk dat een trend bij je past. Je moet er zelf prettig bij voelen en niet klakkeloos de trend volgen. Door middel van een vaste, neutrale basis in je huis, kun je relatief eenvoudig een heel andere sfeer in huis creëren door accessoires te veranderen of een kleur(vlak) op een muur toe te passen.
Let maar op, het voelt alsof je in een nieuw huis zit.

“Trendy in een handomdraai” zeg maar, dat is het geheim

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*