Thuis moet het vooral gezellig zijn

Decoratieladder

Verhuizen is meer dan je spullen van het ene huis naar het andere verslepen. Het is de gelegenheid om je interieur onder de loep te nemen.
Het is voor mij al lang geleden dat we verhuisd zijn maar ik weet nog heel goed dat ik lekker aan het struinen was op zoek naar allemaal leuke spulletjes en in diverse woonwinkels ging kijken om inspiratie op te doen. Het kostte veel tijd maar ik deed het graag.

Ik deed allemaal leuke ideeën op en zoveel leuke kleuren dat ik destijds gewoon elke kamer een ander kleurtje ging geven. De kamers apart zagen er top uit maar het huis in het geheel was toch te onrustig, het werd geen thuis.
Dat voelde niet goed, vertel dan maar aan je man dat het toch niet helemaal het gewenste resultaat heeft gegeven. Na enige tijd toch maar gewoon aan de slag om het aan te passen. Beige en wittinten zijn niet zo snel mijn keuze, maar ik ben er toch voor gevallen. Het leuke is dat mijn meubels en accessoires heel goed passen bij de nieuwe beige/wittinten.
Met wat kleine ingrepen had ik een heel andere sfeer in huis, ons thuis ontstond.

Ik merk dat mensen steeds meer en bewuster bezig zijn met de inrichting van hun huis, eigenlijk net als met hun eigen uiterlijk.
Daarbij kan je het stylen van hoekjes met je favoriete spullen een trend noemen.Door spullen te clusteren houd je het huis rustig, maar wel heel sfeervol. Zo heb ik een hoekje met allemaal fotolijstjes bij elkaar en een ander hoekje met allemaal verschillende vazen bij elkaar. Verder vind je bij mij kaarsjes, waxinelichthouders en kleine vaasjes met verschillende bloemen die passen bij het seizoen. Zelf ben ik niet van de felle kleuren die bij die vrolijke stijl horen. Mijn stijl is een mix van romantisch, stoer en landelijk.

Vroeger ging ik alle woonwinkels af om inspiratie op te doen maar tegenwoordig doe ik mijn inspiratie op internet. Op Pinterest en Welke.nl vind je de mooiste dingen. Met de Iphone app Diptic maak je heel eenvoudig moodboards. Op mijn telefoon maak ik screenshots waarna ik vervolgens deze foto’s in Diptic plaats. Zo kan ik de foto’s elke keer terug kijken en dan zie je op eens wat je specifiek aanspreekt aan de foto. Laatst zag ik een foto van een slaapkamer: beige muur, wit dekbed en een industriële lampjes. Het sprak me echt aan. Uiteindelijk merkte ik dat  het die lampjes waren die het geheel een soort hotelkamer uitstraling gaven. De beige muur en het witte dekbed had ik al, ik hoefde alleen nog de lampjes te kopen.

Het is altijd weer een heerlijk gevoel als een project in huis is gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*