Hoe kan je kleur toepassen?

“Kun je me helpen om de woonkamer gezelliger te maken?” Deze vraag krijg ik regelmatig. Zo ook pas geleden door een mevrouw uit het Westland. Zij wilde de woonkamer aanpassen qua opstelling en kleur, maar wist niet goed wat te doen. Met het juiste kleurgebruik kun je heel veel verschil maken. Zo kun je sfeer, ruimte, en ook gebruik van de ruimte beïnvloeden. Al vaker heb ik over geschreven over de jaarlijkse trendkleuren. Dit jaar waren dat Spicey Honey van Flexa en Quiet clearing van Histor.
Maar hoe kies je nou de juiste kleur voor jouw situatie?

Hoe kies je de juiste kleur?

In een uitgebreid intake gesprek, kwam naar voren dat de klant gek is op boeddha’s. Zo heeft ze niet alleen diverse boeddha beelden, maar ook twee schilderijen waar ook kleur in verwerkt zit. Dat betekent dus ook dat de klant in ieder geval van kleur houdt!
Ik had al snel bedacht dat een oude Indische kast met kleuren erin verwerkt, goed zou aansluiten bij het interieur en de overige meubelen.
Deze kast vormde de basis voor het kleurpalet en bracht mij op een mooie kleur blauw van Histor. Een tip is dan ook om in het interieur of hobby’s een aanknopingspunt te zoeken naar de te gebruiken kleuren.

Dan komt natuurlijk de vraag hoe je de kleur gaat toepassen. Ik heb ervoor gekozen om de kleur van de woonkamer via de keuken en naar de gang te laten lopen. Dat lijken misschien veel wanden. Maar waar je je ook bevindt in de ruimte, je zag maar 1 gekleurde wand tegelijk. Daardoor was het een prima manier om kleur in te brengen en tegelijk harmonie en eenheid te creëren. Soms moet je even durven, dat geeft vaak de beste resultaten.
Om de wanden goed uit te laten komen en de rust te behouden, kregen de overige wanden de kleur van Flexa Authentic Grey. Dit is een mooie basiskleur en geeft extra warmte aan de ruimte.

De puntjes op de i

Persoonlijk vind ik het afstylen erg leuk om te doen. Zodra de kleuren aan de wand zitten en de mooie meubelen staan, breekt deze laatste fase aan. De puntjes op de i zetten, toch moet je deze stap niet onderschatten. Je kunt een interieur ermee maken en breken. Door onder andere wanddecoratie, woonaccessoires en planten te gebruiken komt het interieur tot leven.
Voor deze klant ging ik op stap naar de groothandel met een vooraf afgesproken budget om inkopen te doen. Leuk om te doen en voor de klant natuurlijk super om ontzorgd te worden. Na het afstylen was de tijd aangebroken om te genieten van de nieuwe gestylde kamer.

Weet jij al welke kleur jij gaat gebruiken in jouw woonkamer? Aarzel niet om te bellen als je wel wat hulp kunt gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*