Verbouwing deel 3: De Keuken uitzoeken

Onze verbouwing is allemaal begonnen met een nieuwe keuken, in eerdere blogs heb ik verteld over het maken van een interieurontwerp en het nut van een moodboard. In deze blog ga ik in op het ontwerpen en kiezen van een keuken. We wonen nu met veel plezier 15 jaar in ons huis. Destijds hebben we de keuken nieuw geplaatst. Maar deze begon wat mankementen te vertonen en als ik eerlijk ben was ik er ook een beetje op uitgekeken 😉
Dat komt vast ook een beetje doordat ik in het interieurvak zit en elk jaar meekrijg wat er verandert op het gebied van keuken, meubels , vloeren etc.

Keuken ontwerpen

Het uitzoeken van een nieuwe keuken kost veel tijd. Het ontwerp van de keuken heb ik zelf gedaan. We hadden de wens om echt een andere opstelling te creëren met een klein barretje waar we met twee personen aan kunnen zitten. Voldoende opbergruimte maar geen bovenkasten. Een leuke uitdaging maar met een hoop gepuzzel is de ideale keukenopstelling eruit gekomen.
Verder hadden we een aantal wensen qua apparatuur en voorkeur van een merk. We kwamen uit op Siemens, omdat we al goede ervaringen ermee hebben en het design erg aanspreekt.
Om ons echt goed te laten informeren over alle apparaten, zijn we naar Inspiratiehuis van Siemens gegaan in Hoofddorp. Daar werden we goed geholpen en zo konden we echt een bewuste keuze maken welk apparatuur we in de keuken willen. We zijn uitgekomen op bak/stoomoven, inductiekookplaat en voor manlief een inbouwkoffiezetapparaat. Hij de koffiezetapparaat en ik de quooker 😉

Op zoek naar een keukenzaak

15 jaar geleden hebben we onze keuken gekocht bij Bemmel & Kroon. We werden destijds goed geholpen en alles is toen ook prima verlopen zoals de levering, het plaatsen en service is goed.

Dus wij zijn weer terug gegaan naar Bemmel & Kroon en wederom goed geholpen.
Op zoek naar een moderne mat witte keuken met een mooi composietblad kwamen we uiteindelijk uit op een keuken die precies naar onze smaak is.

Uiteraard heb ik veel positieve verhalen gehoord over keukens in Duitsland en dat het je veel geld kan schelen. We vonden het proberen waard om ook naar Duitsland te gaan.

We hebben er maar een gezellig dagje van gemaakt. En inderdaad was het een prachtige showroom vol met mooie keukens. We werden gastvrij geholpen en kregen zelfs een heerlijke lunch. Na een aantal uur liepen we weg met een scherpe offerte voor een vergelijkbaar ontwerp met dezelfde apparatuur. Het prijsverschil was echter beperkt en dan gaat onze voorkeur toch uit naar een zaak bij ons in de buurt. Dus na een nachtje slapen hebben we gekozen voor Bemmel & Kroon.

De eerste grote stap is gezet, we hebben een keuken gekocht, Yeah!!! Ik heb er nu al zin in om heerlijke verse gerechten te maken in onze stoombakoven.

De volgende stap is het uitzoeken van de vloer…….
In mijn volgende blog lees je hier alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*