Hoe krijg je meer warmte en sfeer in je interieur?

warmte en sfeer in het interieur

Onlangs heb ik mijn portfolio bijgewerkt met een aantal recente projecten. Waaronder een interieurontwerp voor een eengezinswoning in Hoek van Holland. De vrouw des huizes had van haar man een interieurontwerp cadeau gekregen. Er was meteen een leuke klik. Dat kan ook haast niet anders bij een stel waar de man een interieurontwerp cadeau geeft aan zijn vrouw voor haar verjaardagšŸ˜Š. Ik zeg “een topcadeau“!!
Ze waren op zoek naar meer eenheid, warmte en sfeer in hun interieur.

Toepassen van kleur

Met het toepassen van kleur kan je heel veel bereiken, ook als het gaat om het creĆ«ren van warmte en sfeer. Daarnaast beĆÆnvloed kleur(gebruik) de beleving van ruimte, zo kun je met kleur de ruimte optisch hoger of langer laten lijken.
Na het kennismakingsgesprek met de klant waarin gelijk de intake is gedaan, had ik al een aardig beeld van de wensen en stijl waar de klant graag heen zou willen. In dit geval was het toepassen van kleur zeker een go! In het interieurontwerp is gekozen voor de Camouflage green van Flexa, een mooie vergrijsde tint. Deze kleur is gecombineerd met de kleur Urban taupe. Dit is is een mooie grijs/beige tint die dient als een mooie basiskleur. De kleur geeft al veel warmte aan de ruimte en laat zich mooi combineren met andere kleuren. De kozijnen en deuren zijn geverfd in de kleur zwart/antraciet om het geheel wat stoerder te maken.

Wereldkaart als eyecatcher

Ook was de wens een stoerder interieur, richting het industriĆ«le maar niet te zwaar aangezet. Ook was de wens om de open haard meer te betrekken bij het zitgedeelte. Tevens moest er gekeken worden naar een goede verdeling van het licht. Een laatste wens was om de wereldkaart geĆÆntegreerd te krijgen in het interieurontwerp. Dat laatste is zeker gelukt door middel van een heel groot doek van 2 meter breed. Goed voor de akoestiek maar ook een eyecatcher in de ruimte!

De woonkamer is groot maar ook breed en heeft allemaal rechthoekige vormen. Om deze wat te doorbreken, is gekozen voor een ronde tafel waardoor het interieur wat zachter en intiemer oogt. De TV is geplaatst op Ć©Ć©n van de lange wanden. Hier is gekozen voor een meubel van ruim 6 meter lang. Het speciale is dat de klant het meubel geheel zelf heeft gemaakt. Ook het meubel achter de bank is eigenhandig gemaakt. Superknap gedaan, respect!!

Grote meubelen

Er is bewust gekozen voor een ruim lang meubel en dat geldt ook voor de banken. Kleine meubelen vallen namelijk weg waardoor je snel geneigd bent te kiezen voor meer meubels om de ruimte op te vullen. Hierdoor gaat het geheel echter onrustiger ogen.
Er is dus bewust gekozen voor een aantal grote meubelen. Zo klopt de balans in de ruimte helemaal. Er staan niet teveel verschillende meubelen maar toch is er een leuke mix en een speels effect. Wel op elkaar afgestemd qua materiaal en kleurkeuze zodat er een mooie eenheid ontstaat.

Warmte en sfeer in het zitgedeelte door kleurgebruik, materialen. De zithoek is afgebakend met een kleed.

Resultaat

Onlangs heb ik het eindresultaat mogen bewonderen. Altijd een leuk maar ook spannend moment!
Zeker wanneer alles ook 1 op 1 is overgenomen qua kleurgebruik, meubelen, bekleding en accessoires. Als het plaatje dan klopt, geeft dat een heel fijn gevoel. Het is een mooi, warm sfeervol huis geworden door het toepassen van kleur en materialen met een tikje industriƫle uitstraling.
Uiteraard ben ik blij dat ik een interieurontwerp mocht maken en dat deze hele lieve mensen tevreden zijn en meer warmte en sfeer in hun interieur ervaren.

Als je meer wilt zien van dit project? Klik dan hier.
Wil je zelf ook je interieur aanpakken en kun je wel wat hulp gebruiken?Neem dan vrijblijvend contact op om te kijken of ik je kan helpen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*