De kijker verleiden…. – verkoopstyling tips

Verkoopstyling wordt vaak verward met interieurstyling. Dat ligt enigszins voor de hand, omdat bij het horen van het woord styling mensen meten denken aan inrichten en verfraaien van een woning.
Men denkt daarom dat een verkoopstylist huizen styleert. Dit klopt natuurlijk wel maar verkoopstyling verschilt op een aantal belangrijke punten met van interieurstyling. Zo houdt verkoopstylist geen rekening met de smaak van de klant maar zorgt ervoor dat de pluspunten van het huis extra benadrukt wordt. De functies van de verschillende ruimtes worden benadrukt en de styling is erop gericht dat de woning een zo groot mogelijke doelgroep aanspreekt. Daarnaast werkt een verkoopstylist met een beperkt budget om de woning te restylen.

Wilt u voor een bezichtiging zelf aan de slag om uw huis op en top te presenteren?
Met de volgende verkoopstyling tips zorgt u ervoor dat uw huis straalt van binnen en van buiten en heeft u meer kans om van die kijker een koper te maken!!

1) Opruimen, opruimen, opruimen
Een voor de hand liggende tip.
Niemand vindt opruimen leuk, maar als u bedenkt dat het ervoor kan zorgen dat u uw huis sneller en beter verkoopt dan dat huis verder op in de straat, dan maakt dat het zeker de moeite waard. Zorg dat de huis schoon en opgeruimd is en natuurlijk fris ruikt. Sorteer bijvoorbeeld de boeken in uw boekenkast op kleur en/of afmeting, dat oogt rustiger

2) Een verzorgde tuin

Zorg dat de voortuin en achtertuin vrij is van bladeren, mos en onkruid.
Vervang dode planten/bloemen voor nieuwe planten en bloeiers. Verwijder speelgoed en vervang de deurmat. Plaats bij mooi weer de tuinset met kussens. Zorg er uiteraard voor dat het huisnummer goed zichtbaar is.

3) Licht en luchtig
Open alle gordijnen en vitrages, zorg voor frisse lucht.
Berg alle persoonlijke spullen op. Verwijder speelgoed en kindertekeningen en sla eventueel overtollige meubels tijdelijk op. Maak het zo ruimtelijk mogelijk.

4) Opgeruimde keuken
De keuken moet opgeruimd en schoon zijn. Laat nooit vuile vaat staan en doe altijd de lichten aan. Haal alle overtollige spullen weg, berg prikborden, kalenders en tekeningen op. Zorg voor een frisse geur.

5) Huisdieren even weg
Heeft u huisdieren? Breng ze uit logeren en haal alles weg van u huisdier, zeker ook die kattenbak.

6) Kleine klusjes
Vaak blijven er van die kleine klusjes liggen.
Die los zittende deurkruk, dat plintje dat mist, die lekkende kraan. Maak een lijstje en trek hier een dag voor uit om dit allemaal op te lossen.
Dat wekt vertrouwen bij de kijker!

7) Een frisse badkamer
Zorg ervoor dat de badkamer en het toilet schoon zijn en fris ruiken. Haal alle persoonlijke verzorgingsspullen weg. Zorg dat er geen vuile was in de badkamer ligt.

8) De rommelkamer
Heeft u een rommel kamer  waar u niets mee doet?
Maak er tijdelijk een logeerkamer van. U laat dan zien dat het huis ook geschikt is voor een (groter) gezin.

9) De opbergzolder
Is de zolder een opslagplaats?
Zorg ervoor dat het in ieder geval opgeruimd en geordend is, laat zien hoe groot de ruimte is en mogelijk ook geschikt zou zijn als extra slaapkamer.

10) Auto als opslag….
Heeft u geen tijd meer om bepaalde zaken op te ruimen?
Pak dan een krat of een big shopper, doe hier alle rondslingerde items in en leg deze tijdelijk in uw auto. Dan zijn deze in ieder geval uit het zicht.

Het klinkt misschien allemaal wat als gedoe, maar bedenk wel dat u een van de grootste verkopen in uw leven doet!
Neem de moeite om uw woning optimale te presenteren, zeker in deze tijd en verleid potentiële koper verleiden en neem bovenstaande verkoopstyling tips ter harte…

Een reactie op “De kijker verleiden…. – verkoopstyling tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*