Wel of geen Trendkleur in jouw interieur?

Volg jij de trendkleur of niet?
Als ik word benaderd voor een interieurontwerp dan is er altijd vooraf een intake gesprek. Dat is de beste manier om kennis te maken en de vragen en wensen te bespreken. Ook komt dan altijd ter sprake welke kleuren de mensen mooi vinden en welke niet. Op het gebied van kleuren veranderd er veel qua trends. Sowieso heb je ieder jaar kleur de nieuwe trendkleuren van Flexa (Spicey Honey) en Histor (Quiet Clearing).
Maar naast deze trendkleur van het het jaar zijn er natuurlijk altijd bepaalde kleuren die in de mode zijn of niet. Tijdens een intakegesprek hebben mensen vaak de neiging om te kiezen voor kleuren die je veel ziet in de media of bij bekenden. Toch adviseer ik altijd om bij jezelf te blijven, ongeacht wat de trend is.
Want, wel of geen trendkleur. Jij bent degene die uiteindelijk gaat wonen en genieten van jouw nieuwe interieur. Dan moet het wel bij je passen!

Kies een kleur die bij je past.

Er zijn kleuren die je altijd al mooi hebt gevonden of juist kleuren waar je een hekel aan hebt. Blijf in ieder geval bij jezelf, want zo creëer je je eigen thuis. Dat wil niet zeggen dat je je niet kunt laten verrassen door iets nieuws als je ervoor openstaat. Neem in ieder geen kleur die je echt niet aanspreekt. Over smaak valt immers niet te twisten.

Onlangs heb ik een project opgeleverd voor een bewoonster die gek is op de kleur paars. Jaren geleden zijn ze in het huis gekomen en toen gaf ze al aan dat ze paars wou in de woonkamer. Door de schilder is ze echter overgehaald om de muur toch groene muur te maken. In al die jaren is ze eigenlijk niet blij geweest met haar groene muur. Dus ik zei meteen: jij wilt graag paars, ik zorg dat ik ga werken met paars in je interieur.

Toepassen van jouw ‘trendkleur’

Vraag is dan wel: “Hoe pas je de kleur toe?”
In dit geval gaat het om de kleur paars. Je kunt immers variëren met diverse tinten van de kleur en op heel veel manieren toepassen. De donkere teakhouten meubelen moesten blijven. Maar deze hebben wel een mooie grijze kleur gekregen. Om het wat lichter en ruimtelijker te laten ogen in de woonkamer.
In mijn zoektocht naar paarse items kwam ik als eerste een mooi kleed tegen. Een kleed om verliefd om te worden. Dat kleed heb ik als basis genomen. Als eerste voor een mooie zachte kleur voor op de muur en een in paar tinten donkerder paars ook voor een stoel. In combinatie met witte, grijze en houten elementen, oogt de woonkamer licht en sfeervol. Doordat het een eenheid vormt ontstaat rust en ruimtelijkheid.

Door jouw favoriete kleur tot jouw eigen trendkleur te nemen, creëer je voor jezelf al meteen een thuis gevoel. Het werkt dan vaak goed door de kleur subtiel te verwerken in een aantal items en verder rustige basismaterialen en kleuren te gebruiken.
In dit geval heb ik dat mogen doen voor mijn klant! En ik vermoed zomaar dat dit kleurtje veel langer op de muur blijft :-).

Jouw ervaring

Heb jij ook een voorbeeld van het toepassen van jouw eigen trendkleur? Inspireer anderen dan en deel jouw ervaring hieronder of via mijn Facebook, Pinterest of Instagram account
Als je wat hulp of inspiratie nodig hebt, neem dan contact met me op om te kijken hoe ik je kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*