Waar kan je kleurinspiratie op doen?

Onlangs vierden wij ons 15-jarige huwelijksdag en aangezien dat toch een mijlpaal is, hebben we lekker een vrije dag genomen om deze dag te vieren.

Volgens de weersvoorspellingen, zou het deze dag was 30+ graden worden. Met zo’n hitte vallen een aantal buitenactiviteiten eigenlijk wel af. We besloten uiteindelijk om met de fluisterboot in Schiedam te varen. Misschien denk je nu ‘ wat heeft dit met kleurinspiratie te maken?’
Nou eigenlijk best wel veel……

Oude panden

De fluisterboot in Schiedam vaart door de binnenstad, daar is een afwisseling van oude en nieuwe panden en natuurlijk ook veel (hoge) molens. Veel van deze oude zijn gerenoveerd en zijn prachtig om te zien. Al die verschillende soorten gevels en natuurlijk de verhalen van de gids maken het heel speciaal. Helaas zijn er ook de nodige oude panden die niet behouden zijn gebleven. Ze zijn in de jaren ’80 vervangen door eenvoudige, moderne panden. Nu heeft iedereen daar wel spijt van en daarom wil de gemeente nu de nog bestaande oude panden zoveel mogelijk willen behouden. En ik moet ook wel zeggen dat de mix van al die oude gevels zorgen voor extra karakter aan de binnenstad. Ik hou er wel van!!
Je ziet het ook wel terug in de interieurs een mix van verschillende stijlen.
En dan de combinatie met een tikje industrieel op foto in de vorm van een zwarte oude auto. 😉

Felle kleuren

In veel binnensteden zie je wel vaker oude, niet meer gebruikte fietsen staan. Vaak is dat dan een doorn in het oog. Ook in Schiedam heb ik ze gezien. Maar daar vielen ze positief op omdat ze in een mooi fel kleurtje gespoten waren. Het leken daardoor wel kunstobjecten, zeker in contrast met de oude panden, kade en straatklinkers. Het fleurde de stad helemaal op. Het laat zien welke impact kleur kan hebben. Uiteraard wel in combinatie met een beetje lef! Deze combinatie van oude fietsen, kleuren en historische panden zou je niet meteen bedenken. Maar het vrolijkt de boel wel helemaal op!
Heb je een oude fiets liggen en een enigszins saaie voortuin? Spuit de fiets in een fel, fris kleurtje. Vul de fietsmand met wat vrolijk gekleurde bloeiers en tover je voortuin om van saai naar een fleurige tuin. Als een paar buren in de straat hetzelfde doen, dan ontstaat een heel kunstzinnig sfeertje.

Van felle kleuren tot zwart industrieel

Kleurinspiratie kan je dus echt overal op doen! In dit geval dus buiten, tijdens een boottochtje door de grachten van Schiedam. We hebben de middag afgesloten in een koele bioscoop en met de film Alladin. Ook in deze film was sprake van een kleurexplosie. Een leuke, vrolijke film met heel veel mooie kleurcombinaties. Tijdens de film mocht ik geen foto’s maken, dus voorbeelden kan ik niet laten zien. Maar mocht je nog een leuke film willen zien dan is het een aanrader. Twee vliegen in 1 klap zeg maar 😉Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*