Verbouwing deel 6: De Opbouwfase

In mijn andere blogs heb je onze verbouwing vanaf het begin kunnen volgen vanaf het interieurontwerp, het uit zoeken van de keuken en vloer, maken van een moodboard en het ontstaan van een kleurenplan.

Omgaan met tegenslagen

Ondertussen zijn we al een tijdje bezig zijn met de verbouwing. We zitten ondertussen in de laatste fase (gelukkig), dus tijd voor een update! Vanwege mijn werk maak ik veel verbouwingen mee. Vantevoren wist ik dat er ondanks een goede planning nog vaak het nodige anders loopt dan vooraf bedacht. Helaas hebben wij ook de nodige strubbelingen meegemaakt waardoor de verbouwing wat langer duurde dan we hadden gehoopt.

We hebben ruim 4,5 week in een huis geleefd waar de begane grond overhoop lag. Geen keuken, woonkamer en toilet. Koken deden we in de schuur (brrr koud ) afwassen deden we in de badkamer. Iedereen maar zeggen: “leuk kamperen in je eigen huis!” Ja misschien wel, alleen ik hou niet van kamperen en op een camping heb je nog een beetje vakantiegevoel. Maar in een huis met een grote (stof)bende ontbreekt het vakantiegevoel toch wel een beetje…..

 

De opbouwfase in de verbouwing

Na het afbreek werk, begint de opbouwende fase. Eerst het technische werk: elektra wordt verplaatst, leidingen worden verlegd maar de leukste fases. Dat zijn nog iets minder leuke kanten, zeker ook voor de buren (nogmaals sorry voor de buren, goed gemaakt met een doosje merci).
Dan komt het zichtwerk: de vloer wordt gelegd, de muren worden glad gestuct, de keuken wordt geplaatst en het toilet wordt betegeld. In die fase krijg je weer energie terug omdat je gaat zien hoe mooi alles gaat worden.

Alles wat we van te voren hebben bedacht, wordt zo mooi als  gehoopt. Het plaatje klopt gewoon!
Ze zeggen dat je alle strubbelingen snel vergeet. En dat is ook echt waar. Je vergeet ze gelukkig snel, want je loopt ondertussen op een roze wolk omdat je weer kan genieten van al het moois om je heen. Ik kan niet wachten om alles af te stylen. Want zeg nou zelf, dat is toch echt het allerleukste om te doen.

Gelukkig is het bijna tijd om te stylen maar ook om de laatste klusjes af te maken. Hopelijk hebben we nog een beetje energie over om ook echt de laatste klusjes te doen zoals het plaatsen van de plinten, afkitten etc…
Herkennen jullie dat ook?

Uiteraard komt er binnenkort een blog met het eindresultaat van onze verbouwing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*