Verbouwen deel 4: Een vloer uitzoeken

Ons verbouwingsproject vordert gestaag. Na het maken van een interieurontwerp, een moodboard  en het uitzoeken van de keuken is het nu tijd om de vloer uit te zoeken.

De nieuwe vloer kiezen

Naast een nieuwe keuken komt er ook een nieuwe vloer. Aangezien we een andere opstelling hebben moest er wel een nieuwe vloer komen. Op de huidige plavuizen was ik al lange tijd uitgekeken. Maar een nadeel van plavuizen is dat het slijt niet en dus heel lang meegaat, dus als je iets anders wilt …… 😉

Plavuizen, laminaat, hout of toch PVC

Ondanks dat plavuizen goed bevalt, zeker in combinatie met vloerverwarming, stond ik open voor andere vloeren. Wij houden van gemak en er moet op geleefd kunnen worden zonder te denken; pas op voor de vloer. Daardoor vielen bij ons een echte houten vloer en laminaat af.

Verder heb ik nog gekeken naar PVC vloeren. Het aanbod is enorm groot onder de en ik kan niet anders zeggen dan dat er ontzettend mooie vloeren tussen zitten. Ondanks dat het al een aantal jaren op de markt, is het toch nog een vrij nieuw product. Het moet zich nog bewijzen op langer termijn (qua slijtage, kleurechtheid etc). Wil je graag een pvc vloer, laat je dan ook goed informeren over de bestanddelen waar het van gemaakt wordt. Vooral in de goedkopere PVC vloeren zitten nogal eens stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Gelukkig zijn er ook PVC vloeren verkrijgbaar die vrij zijn van schadelijk stoffen, deze vallen vaak wel in een hogere prijsklasse.
Marmoleum is een natuurproduct, dus niet schadelijk voor de gezondheid en heeft ontzettend veel kleuren, motieven en je ziet het steeds meer verschijnen. En dan bedoel ik niet alleen in scholen, kantoren maar in de woonkamers. Het heeft al bewezen dat het slijtvast is en dat de kleurechtheid zeer goed is.
Uiteraard zijn er nog gietvloeren, betonvloeren etcetera, maar voor ons project hebben we daar niet naar gekeken omdat het qua stijl niet past bij ons.

Houtlook tegel

Na alle mogelijkheden bekeken te hebben kwamen wij toch weer uit op een plavuizen vloer. Ideaal in combinatie met vloerverwarming, gebruiksvriendelijk, makkelijk in onderhoud. De uitstraling en sfeer van de tegel daar waren we al snel uit. Dat moest een houtlook worden, maar welke tegel? Onder de houtlook plavuizen heb je zoveel keus.
En bij toeval kwam ik bij een klant een hele mooie houtlook tegel tegen. Soms word je ergens verliefd op en dat was bij de tegel het geval. Nu mijn man nog overtuigen….. Dat bleek gelukkig ook geen probleem, hij vond de tegel meteen mooi! Dus na een korte zoektocht hebben we de nieuwe vloer uitgezocht.

De huidige vloerverwarming gaan we proberen te behouden dus de oude vloer gaan we er voorzichtig uit halen.
Helaas geen optie om de tegel op de oude vloer te leggen ivm de hoogte, maar met een beetje geluk en geduld zal het vast goed komen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*