Trendkleuren 2016

Ook in 2016 zijn weer een aantal mooie trendkleuren benoemd door verf leveranciers en interieurbladen .

Wellicht ben je de eerste trendkleur van 2016 al tegengekomen, want deze werd al eind september bekend gemaakt door Akzonobel. Het is misschien wel de meest chique kleur van het jaar ooit, namelijk: Okergoud!
De combinatie van goud en okergeel levert een kleur die fel genoeg is om de aandacht te trekken maar ook goed te combineren met anderen kleuren. Denk bijvoorbeeld aan zachtroze, maar ook zachte groen- (mint) en blauwtinten. Verder combineert okergoud prima met zwart en grijstonen.

Akzonobel (het moederbedrijf van Flexa) doet jaarlijks wereldwijd onderzoek naar de kleurtrends onder de grootste fabrikanten van verven en coating. Dat resulteert altijd in een mooi wereldwijd trendboek ColourFutures. Uit deze kleuren heeft Akzonobel “okergoud” aangewezen als de wereldwijde kleur van 2016.

Op designbeurzen, mode , beauty is er er tevens geen ontkomen aan. Ook daar zijn goud en goudtinten hot!

Okergoud, mooi of niet mooiMoodboard_Okergoud
Koper is al weer een aantal jaren trend in het interieur, steeds vaker kwam je echter de kleur goud al tegen. De koperkleur raakt steeds meer op de achtergrond. Dus erg verrassend is het niet dat de kleur 2016 is afgeleid van goud. Het is een mooie kleur waar je leuk mee kunt werken omdat het een kleur is die zich makkelijk laat matchen met een andere kleur.
Dus ja, ik vind het een mooie kleur 😉
Ben je ook enthousiast geworden? Okergoud is in Nederland te verkrijgen via het merk Flexa.

Pantone kleuren 2016
Moodboard_Roze_Blauw
Jaarlijks komt Pantone ook met een trendkleur. Vorig jaar hadden we te maken met de trendkleur Marsala een bordeaurode kleur en in 2014 was het Radiant Orchid maar voor 2016 hebben we te maken met twee trendkleuren.

Voor het eerst komt Pantone dit jaar niet met 1 trendkleur maar met 2 trendkleuren. De eerste is een zachtblauwe kleur genaamd Serenity, de ander is een roze tint met de naam Rose Quartz. Twee mooie, zachte kleuren die symbool staan voor rust en veiligheid. Een perfecte combinatie in de drukke en stressvolle tijd waarin wij leven, want in combinatie met een lichte basis zorgt het voor rust en orde in huis.

De zachte trendkleuren van Pantone zijn mooi te combineren met de andere trendkleur Okergoud van Akzonobel. Een perfecte match dus!! Maar dit kleurenduo is ook goed te combineren met de zogeheten middentonen: zoals groen, bruin, paars en alle tinten geel en roze.
Het sluit ook mooi aan in een Scandinavische interieur. Met een witte basis en de warme uitstraling van Rose Quartz en de Serenity zorgt voor rust en orde creëren in een Scandinavische sfeer.

Ik ben in ieder geval blij dat we pastel niet de deur uit hoeven te doen 🙂

Om je wat meer gevoel te geven met de mogelijkheden en sfeer van deze nieuwe kleuren, heb ik twee moodboards voor je gemaakt. Wil je graag aan de slag met deze kleuren, maar kun je wel wat hulp gebruiken, neem dan contact met me op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*