Spiced Honey – Trendkleur 2019

Flexa kleur van 2019

Elk jaar gaat Flexa op zoek naar een kleur van het jaar.
Zo hebben we hebben de afgelopen jaren Denim drift (vergrijsde blauwe kleur)gehad en afgelopen jaar was het Heart wood. Beide kleuren vond ik persoonlijk erg mooi en waren goed te combineren met andere kleuren en verschillende stijlen qua interieur. In eerdere blogs schreef ik hier al over. Dit jaar is het Spiced Honey! Wat kun je met deze kleur?

Een lastige kleur?

Flexa is er altijd op tijd bij met het bekend maken van de kleur van het jaar. Ze maken bovendien een klein feestje van de onthulling. Als interieurstyliste vind ik het echt wel een momentje waar je naar uitkijkt. Ook dit jaar was ik weer benieuwd welke kleur Flexa heeft gekozen.
Na het bekendmaken van de kleur van 2019: Spiced Honey moet ik eerlijk bekennen dat ik niet meteen wild enthousiast werd. Maar dat heb ik weleens vaker. Ook ik moet blijkbaar even wennen aan nieuwe trends :-). Mijn matige enthousiasme kwam omdat de kleur enigszins saai overkomt en in eerste instantie een moeilijke kleur leek om mee te combineren.

Kleuren combineren

Nu ik me wat meer verdiept heb in de trendkleur van 2019, word ik toch wat enthousiaster. De kleur is een warme en lichte kleur met een oranje ondertoon. Door zijn veelzijdigheid kun je met deze kleur zowel wat meer rust in je interieur brengen terwijl hij in combinatie met andere kleuren zorgt voor meer spanning.
Zoals Flexa het beschrijft, is Spiced Honey “een warme, amberkleurige tint en is gekozen om een sfeer van positiviteit en optimisme te brengen. Een verlangen om ‘het licht binnen te laten’“.
Maar met welke kleuren combineer je Spiced Honey, in welk interieur kan je het toepassen en hoe creëer je verschillende sferen?

De kleur past zich makkelijk aan bij andere kleuren. Dit zorgt er dus voor dat hij goed samengaat met een breed scala aan andere tinten. Van aardse, neutrale tinten tot opvallende felle kleuren.

Spiced Honey kun je bijvoorbeeld makkelijk combineren met zachte pasteltinten combineren om een rustige ruimte te creëren. Combineer je het met diep rood en turquoise dan ontstaat een meer ontspannende ruimte. Door Spiced Honey met levendige, heldere kleuren te combineren ontstaat een stimulerende omgeving. Op de foto hierboven is Spiced Honey gecombineerd met zacht grijs en roze voor een relaxte en toch chique sfeer.  

Maar de zacht grijze en roze kleuren zijn niet de enige kleuren die goed passen bij de Spiced Honey. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren bosgroen, groenblauw, terracotta rood maar ook felle kleuren zoals geel. Deze laten zich goed combineren met de Spiced Honey. Op de site van Flexa kan je nog meer inspiratie op doen hoe makkelijk Spiced Honey zich laat combineren met andere kleuren en in elk interieur geïntegreerd kan worden.

Ga ik Spiced Honey toepassen?

En nu de grote vraag….. ga ik hem toe passen?
Ik zie echt de vele mogelijkheden van de Spiced Honey maar bij mij persoonlijk vind ik op dit moment de kleur niet bij me passen maar ik zeg niet nooit en ongetwijfeld pas ik de kleur wel toe bij één van mijn projecten. Maar de kleur van Histor Quiet Clearing past meer bij mij lees daar alles over in mijn andere blog
Uiteraard ben ik benieuwd naar jullie mening over Spiced Honey. Wat vinden jullie van de kleur of hebben jullie de kleur al toegepast? Ik hoor het graag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*