Oost, west, thuis best

De malaise op de woningmarkt was de afgelopen jaren vaak onderwerp van gesprek. Natuurlijk ging de verkoop beduidend slechter dan voorheen, maar door alle negatieve berichtgeving werd de negatieve spiraal versterkt. Als je de berichten mocht geloven, werden er helemaal geen huizen meer verkocht, maar dat is natuurlijk onzin. Het gemak waarmee je voorheen een bord in de tuin plaatste en ging zitten wachten op een koper is echter definitief verleden tijd.

Zowel de makelaar als de verkoper zullen actief aan de slag moeten!

Vrijwel dagelijks heb ik contact met mensen die graag willen verhuizen, maar niet durven, omdat ze bang zijn dat hun huis te lang te koop blijft staan. Natuurlijk zijn er geen garanties af te geven, de markt is nog altijd broos. Maar door het huis goed in de markt te zetten in samenwerking met een actieve makelaar vergroot je je kansen aanzienlijk. Belangrijke aspecten zijn daarbij natuurlijk een realistische vraagprijs, maar ook de uitstraling van de woning. Mensen beseffen nog altijd onvoldoende dat ze niet hun “thuis” verkopen, maar een huis waar de potentiële kopers zich thuis moeten voelen.

Als verkoopstyliste is het mijn taak het “thuis” van de verkopers voor een zo breed mogelijke doelgroep aantrekkelijk te maken. Het is belangrijk dat de potentiële kopers bij een bezichtiging (dat begint al met de foto’s op internet) niet het gevoel krijgen dat ze inbreuk maken op de privacy van de verkopers. Ze moeten zich bij binnenkomst kunnen voorstellen dat het hun woning is en hun eigen meubels als het ware al zien staan. Mijn taak is dus om met verkoopstyling het persoonlijke karakter eruit te halen en in combinatie met de juiste foto’s het huis zo goed mogelijk te presenteren.

Belangrijke aspecten bij verkoopstyling zijn het neutraliseren van de woning, (van jouw “thuis” een huis maken zeg maar) en de woning optimaliseren voor de verkoop. Daarbij moet gedacht worden aan het benadrukken van de positieve kanten van de woning en de verschillende ruimtes een duidelijke functie geven. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar met de juiste ‘trucs’ is al heel snel resultaat te behalen!

Voor de verkopers blijkt het soms lastig om deze aanpassingen aan hun thuis te accepteren. Dat heeft vaak vooral te maken met de emotionele binding met hun huis. Als je echter de kans op verkoop serieus wilt vergroten, dan is het zaak hier snel overheen te stappen. Het gaat om de verkoop van waarschijnlijk je duurste bezit en de mogelijkheid om elders een nieuw thuis te creëren.

Zeker nu alle tekenen wijzen op herstel, de huizenprijzen en de rente zijn immers laag en de financiering van een restschuld (minderwaarde van de woning) kan eenvoudiger worden mee gefinancierd, is het een mooi moment om in te stappen.

Accepteer dan dat uw huidige huis niet langer uw thuis is, richt u op de verkoop van uw huis en geniet van het creëren van uw nieuwe thuis.
Want als echte woonliefhebber geldt ook voor mij “Oost west thuis best…..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*