Karakter in je interieur

brocante

Heerlijk voorjaar!! Het zonnetje gaan we vaker zien en de temperaturen lopen op. We zijn meer buiten, heerlijk in de tuin met een kop thee of met een drankje op een terrasje. Het voorjaar is ook weer de tijd van het jaar om verschillende buitenmarkten te bezoeken. Zoals brocante markten, antiekmarkten of diverse vrijmarkten zoals onlangs nog met Koningsdag. Een mooie kans om meer karakter in je interieur te brengen!

Een tweede leven

In het algemeen verkopen de mensen daar hun eigen “rommel” maar als je goed zoekt, kom je ook leuke oude spullen tegen die makkelijk een tweede leven kunnen krijgen.
Vaak kun je simpelweg met een lik verf een hoop bereiken. Zo kan een op het eerste gezicht ‘afgeschreven” kastje met een hippe handgreep en een eigentijds kleurtje verf worden omgetoverd in een trendy eyecatcher met karakter.
Daarbij moet je gewoon wat lef hebben, denk eens aan vrolijke hippe kleuren voor een meubelstuk in plaats van houtkleur. Gebruik aquatinten voor een frisse beach look, creëer een trendy meubel met de kleur van het jaar copper blush of ga met antraciet voor een stoere, robuuste uitstraling.
Met een gepimpt kastje of stoel maak je iets unieks, niemand anders heeft het tenslotte. Zo zorg je voor een eigen karakter in je interieur.

Oude bouwmaterialen geven karakter

Durf je nog een stap verder te gaan? Denk dan eens aan oude bouwmaterialen bijv paneeldeuren of louvre deurtjes. Zo krijg je nog meer karakter in de ruimte. Geef deze een nieuw kleurtje en maak er een sfeervol hoekje van in de woonkamer of hang ze op als decoratie. Creëer een sfeervol hoekje door een bijzettafel met een mooie plant te plaatsen en daarnaast een eigentijdse staande lamp. Zo ontstaat een sfeervol hoekje en tegelijkertijd karakter in de woonkamer. Denk er ook eens aan om dit toe te passen in de gang of slaapkamer. In het algemeen wordt het vaker toegepast in de brocante en landelijke stijl maar het kan ook zeker in een industriële robuuste stijl.
Door het juiste kleurgebruik met bijvoorbeeld zwart of antraciet, ontstaat er gelijk een stoerdere uitstraling. Met een stoere, grove rundleren fauteuil erbij heb je een heel ander effect.

Mocht je binnenkort op een rommelmarkt komen, bekijk de spullen dan eens met andere ogen! Bedenk dat je er met nieuwe kleurtje iets totaal nieuws van kunt maken.
Vergeet niet ook gewoon te genieten van het zonnetje als je rondstruint over de vlooienmarkt.
😉