Hoe haal jij je interieur uit de winterslaap?

Interieur uit de winterslaap

Nederland is toch maar een gek land. Zo heb je een nog een pittige winterweek die zo koud is dat je de schaatsen uit het vet kunt halen. Maar nu kun je ze alweer invetten en inruilen voor je bikini. Wat een contrast, maar goed dat maakt Nederland ook juist wel leuk. Als de eerste zomerse zonnestralen gaan schijnen kun je iedereen weer in de tuin vinden. Komen de hoge drukreinigers weer tevoorschijn en doen de plantencentrums goede zaken.

In de wintermaanden maakt iedereen het gezellig in huis. We zetten gezellige kaarsjes in huis en een lekker kleedje op de bank. Maar zodra we de tuin ingaan en het langer licht wordt buiten moeten we andere manieren bedenken om het gezellig te houden in huis. Maar hoe doe je dat? Hoe haal je je interieur uit de winterslaap.

Hoe haal je je interieur uit de winterslaap

Je kunt de kleur van je accessoires aanpassen en veranderen in vrolijke zomerse kleurtjes. Denk bijvoorbeeld aan lichtblauw of roze, maar ook geel is een heerlijk zonnige kleur. Dit is een mooie eerste stap om je interieur uit de winterslaap te halen.
Een andere optie is planten in huis te halen die geschikt zijn voor binnen en buiten zoals de hortensia, Maar ook vrolijk gekleurde bloemen zoals ranonkels en de pioenrozen zijn zeer geschikt om je huis om te toveren naar het lenteseizoen. In plaats van in een vaas, kun je de bloemen ook in meerdere verschillende vaasjes clusteren.

Onlangs heb ik bij mij thuis een vlak geverfd op de muur, omdat ik de muur wat te kaal vond. De kleur van de het vlak is dezelfde kleur die ook op een andere muur is gebruikt. Dat geeft eenheid.
De kleur is Harmony Yellow van Histor van the color collection. Het vlak heeft dus al een geel zomerkleurtje gekregen. Vervolgens heb ik een plank opgehangen met witte leren dragers. Op deze plank heb ik vervolgens allerlei zomerse accessoires geplaatst. Nu staan er bijvoorbeeld plantjes en een poster met frisse, vrolijke kleurtjes. Maar op de plank zou dus ook zeer leuk staan de verschillende vaasjes met ranonkels in leuke pastelkleuren.

De kussens op de bank kun je ook aanpassen in zomer kleurjes of een print op de kussen wat je doet denken aan mooi een mooie zomerdag! Wil je een stap verder gaan, dan kun je ook kiezen voor een vloerkleed die je alleen in de wintermaanden gebruikt. In het voorjaar kun je dan een ander kleed neerleggen met lichte zomerkleuren.

Hoe leuk is het om aparte accessoires te hebben voor de winter en de zomermaanden en dan om te wisselen. Je komt meteen in de voorjaarssfeer terecht!

In een volgende blog lees je meer hoe je binnen en buiten meer kunt combineren. Zo kun je je woonruimte vergroten door je tuin erbij te betrekken.

Ondertussen hoop ik wel dat de warme temperaturen vasthouden.
Maar ja zoals het gezegde luidt “April doet wat’ie wil”  😉

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*