Dromers en Doeners

Bezige bij

Afgelopen zaterdag zou het prachtig warm weer worden maar ik had me opgegeven voor een cursus productfotografie in plaats van met mijn gezin naar het strand te gaan zou ik weer ouderwets  in de schoolbanken gaan. Tijdens het ontbijt schoot me het woord bezig bijtje me weer naar binnen. In mijn vorige column noemde ik mijn vader namelijk ook zo. Ik lijk meer op mijn vader dan ik dacht 🙂 Bijna 3 jaar geleden nam ik de stap om voor mezelf te beginnen en onder het genot van een warm kopje thee begon ik wat te dromen over de afgelopen drie jaar. Hoe het begonnen is en wat ik nu allemaal doe…… Bij het starten van een eigen bedrijf komt namelijk meer kijken dan je van tevoren bedenkt. Dat kan ik nu wel concluderen. Denk aan het uitwerken van een huisstijl, opzetten van administratie, regelen van Kamer van Koophandel, BTW nummer, verzekeringen etc etc. Gelukkig ook genoeg werk dat meer met mijn interieurpassie te maken heeft. Bijvoorbeeld het inkopen van leuke woonaccessoires om te verkopen via de (op te bouwen) webshop maar ook via woonparty’s die ik verzorg. Op zo’n avondje laat ik mijn auto helemaal vol met woonaccessoires en verander ik de woonkamer van de gastvrouw in een klein knus woonwinkeltje waar de dames gezellig kunnen winkelen. Verder zo af en toe doe ik een ladiesnight en een braderie, heerlijk om contact te hebben met de mensen die enthousiast worden van je producten. Maar verkoop van woonaccessoires is toch niet voldoende om mijn passie voor interieur invulling te geven. Aan het uitvoeren van interieuradvies heb ik mijn hart al jaren geleden verloren. Nu ik voor mezelf was begonnen, had ik de vrijheid om helemaal vanuit mijn eigen oogpunt, ideeën gaan uitvoeren. Hoe groot of klein het project ook is, het leukste blijft toch als je een project afsluit waarover mensen enthousiast zijn.

Makelaar of Verkoopstyling

Maar toch knaagde er nog iets…… Vroeger droomde ik er altijd van om makelaar te worden. Maar om weer in de schoolbanken te gaan dat zag ik niet zo zitten, bovendien was ook de huizencrisis begonnen…… Daarnaast komen er als makelaar veel werkzaamheden bij kijken die mij minder aanspreken. Jaren geleden was er op televisie “The house doctor”, een echt typisch Amerikaanse vrouw ging te koop staande huizen restylen om deze goed in de markt te zetten. Het had succes, de huizen werden sneller en tegen betere prijzen verkocht. In het buitenland noemen ze het ‘Housestaging’, in Nederland heet het gewoon verkoopstyling, wel zo duidelijk. Na mij wat verder verdiept te hebben, ontdekte dat hier opleidingen voor verzorgd worden vanuit een branche vereniging. Mijn interesse was gewekt! Gevolg is dat ik dus toch terug in de schoolbanken ging. Na het afronden van de opleiding, besloot ik om ook een cursus woningfotografie te volgen. De verkoopstyling is immers gericht op een optimale presentatie. Tegenwoordig gebeurt dat toch vooral via foto’s in brochures of op websites. Zo maak ik dus de foto’s door de ogen van een verkoopstyliste, toch net even anders……! En na een paar jaar mag ik concluderen, “Wat een ontzettend leuk vak is verkoopstyliste” !!! Daarbij heb ik het geluk dat ik samenwerk met leuke makelaars. De combinatie van een goede actieve makelaar en je huis restylen en presenteren met goede, duidelijke sfeervolle foto’s draagt echt bij aan een sneller verkoop van je huis. De afgelopen jaar heb ik nog de nodige certificaten gehaald om de makelaar nog beter te kunnen ondersteunen. Ik ben dan geen makelaar maar ik zit toch in het wereldje en mijn droom is toch uitgekomen. Het is toch leuk als ik van de makelaar te horen krijg dat het huis snel verkocht is en dat de mensen hun droomhuis hebben kunnen kopen. Daar word ik blij van……

Inspireren

Ook het schrijven van een column is het afgelopen jaar op mijn pad terecht gekomen. Met veel plezier schrijf ik deze columns om ervaringen te delen over nieuwe (interieur) onderwerpen. Zo hoop ik mensen weer op ideeën te brengen. Daarmee geef ik je hopelijk net dat extra duwtje waardoor je inspiratie opdoet om de stap te nemen waardoor je droom dichterbij komt. Het begint immers met een droom maar er ontstaat pas iets als je actie onderneemt! En zo zat ik ondertussen aan een koud theetje te bedenken dat ik de afgelopen jaren veel extra werkzaamheden ben gaan doen en wat ik stuk voor stuk allemaal erg leuk vind. Dat ik een groei heb gemaakt met mijn bedrijf en dat ik nog steeds bezig ben om mezelf te ontwikkelen. De kunst wordt nu langzaam maar zeker om in al mijn werkzaamheden (webshop, woonparty, braderie, interieurstyling, verkoopstyling, fotografie) prioriteiten te stellen. Het moet immers wel gecombineerd worden met mijn gezin. Misschien moet ik sommige werkzaamheden toch maar wat minderen. Maar voorlopig lukt het me nog en ga ik vrolijk verder met al mijn werkzaamheden en stap ik weer vrolijk in de auto op weg naar een cursus product fotografie. Ook al is het buiten 30 graden. Want achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een vernieuwde webshop en daar horen ook weer perfecte productfoto’s bij 😉 Dromen vragen om doeners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*