Brocante stijl

brocante

De dagen worden weer langer, de temperaturen worden kouder en de bladeren vallen van de bomen – de herfst is weer begonnen!
Dit betekent natuurlijk dat we veel meer tijd binnenshuis gaan doorbrengen en het is dus de perfecte tijd voor een make-over van het interieur.
Ongecompliceerd leven, lange wandelingen, voor de open haard zitten – Iedereen verlangt wel eens naar het platteland. Het is echter mogelijk dit gevoel in huis te halen zonder meteen naar het platteland te verhuizen. Met de brocante stijl worden charme, warmte en gezelligheid in het interieur gebracht. Met deze stijl zal je zien dat je de woning helemaal niet meer wilt verlaten!

Hier zijn een paar tips en trucs om de woning met de brocante stijl in the richten:

 • Kleuren en materialen
  De brocante stijl wordt gekenmerkt door warme kleuren en materialen zoals hout, wol en linnen.
  Steeds vaker worden hardere kleruen zoals zwart en grijs geïmplementeerd, maar zachte en natuurlijke tinten spelen nog steeds de hoofdrol.
 • Must-haves
  Industriële lampen boven de eettafel zorgen voor de perfecte stijlbreuk en zijn ook nog eens helemaal in op het moment.
  Het is ook een leuk idee om moderne designer stoelen rondom een massiefhouten houten tafel te zetten voor een mix van stijlen die er gewoonweg stijlvol uitziet.
 • Meubels
  Meubels moeten comfortabel zijn bij de brocante stijl. De stijl moet gezelligheid en comfort uitstralen en dit wordt vooral met de meubels terug gezien.
  Grote banken met een dikke voering en zachte kussens zowel als zachte schapen en koeien huiden voor op stoelen of op de vloer zijn een must.

Charme, eenvoud en comfort – de brocante stijl maakt gebruik van natuurlijke materialen en kleuren die ervoor zorgen dat uw interieur zal stralen!
Neem eens een kijkje op  de site van Westwing of pinterest om inspiratie op te doen hoe je zelf deze tips kunt toepassen,

Link:
www.westwing.nl/trend-brocante-stijl/
www.pinterest.com/stylingentrends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*